Política

Felip Puig: “El nostre sistema de seguretat no acaba sent prou dissuasiu, no fa por”

El conseller d'Interior defensa l'actuació del passat 29 de març: “La policia està al costat de la democràcia, de la gent normal”

Augura “un mes de maig complicat” amb la reunió del Banc central Europeu (BCE) i els actes commemoratius del moviment 15-M a Barcelona

Davant els incidents violents produïts durant la manifestació contra la reforma laboral el passat 29 de març, el conseller d'Interior, Felip Puig, considera que un dels problemes és que el sistema de seguretat que tenim “no acaba sent prou dissuasiu, no fa suficientment por, és massa tou per poder imposar-se”. I per refermar les seves paraules posa un exemple: “Encara s'està decidint on s'han de jutjar els detinguts pels actes violents arran del 15M. Portem 9 mesos”.

Al seu entendre, però, a més de la legislació, “hem arribat aquí perquè no vam saber tallar actituds que posaven en dubte, per exemple, la propietat privada; hem de deixar de riure perquè això comença a ser greu”. En aquest sentit, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha recordat que Barcelona va ser capital de l'anarquisme a principis del segle XX, i que continua tenint aquest substrat.

Segons ha detallat, els autors dels actes violents són grups de persones que provenen “del neoanarquisme, infiltrats del 15M i agrupacions estudiantils molt radicals, tot i que hi ha una part de gent que es va apuntar a la violència pel seu descontentament amb la situació actual i que va acabar donant cobertura als grups radicals”.

Dit això, el conseller d'Interior ha volgut recordar que alguns dels detinguts portaven material incendiari i còctels molotov. Per això, “no es pot posar en la mateixa balança a la policia i als violents. No és aquest l'equilibri. Qui ho fa malament són els violents. La policia sempre està al costat de la democràcia, de la gent normal”.

En aquest context, Puig ha augurat que el mes de maig també “serà complicat”, donat que el dia 3 hi ha una reunió del Banc Central Europeu (BCE) a la capital catalana i que es preparen diversos actes commemoratius del moviment 15M, sorgit fa un any.

No obstant, ha assegurat que des del departament que dirigeix intentaran ser més eficaços per evitar nou aldarulls. “Ho intentarem amb totes les nostres forces i tota la nostra intel·ligència; i les conseqüències dels actes violents del 29 de març són un primer pas per intentar controlar aquests esdeveniments el maig”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.