Política

Vila d'Abadal: “S'ha perseguit gent que m'ha avalat”

L'alcalde de Vic assegura que l'organització del partit no volia que hi hagués dues candidatures en el Congrés d'Unió

Vila d'Abadal explica que amb Duran i Lleida té una relació de companys de partit, malgrat els separi “l'organització interna i el tema de l'independentisme”

L'alcalde de Vic i principal veu crítica contra el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida a UDC, Josep M. Vila d'Abadal, ha assegurat aquest dimecres, en una entrevista a Els Matins de TV3, que l'organització del partit no volia que hi hagués dues candidatures en el Congrés que Unió ha de celebrar el 12 i 13 de maig a Sitges i, per això, “ha pressionat a gent per tal d'evitar que acabés rebent els avals necessaris”. Segons ha detallat, “l'organització entén que és més fàcil una Congrés amb una sola candidatura i amb aquesta idea s'ha perseguit gent que m'ha avalat”.

Vila d'Abadal ha confirmat, però, que ja ha aconseguit més de 300 avals, que en el Congrés “ja es veurà quanta gent arrosseguen de dins del partit”, i que no facilita encara els noms de la seva llista per, precisament, evitar noves pressions.

I és que, a més, el batlle vigatà vol presentar en el Congrés un text alternatiu de ponència que reivindiqui obertament la independència de Catalunya amb un model que “enriqueix i complementa” l'estat propi que vol CDC. Al seu entendre, hi ha dues actituds d'Espanya envers Catalunya que es concreten en el bloqueig econòmic i cultural. I davant això “només hi ha una sortida: un Estat propi independent”.

Aquesta posició clarament independentista s'enfronta a la de Josep Antoni Duran i Lleida, l'actual president del comitè de govern, que aposta per un Estat confederal dels socialcristians amb un finançament propi fora de la LOFCA.

No obstant, segons Vila d'Abadal, “amb Duran i Lleida tinc una relació de companys, malgrat ens separi l'organització interna i el tema de l'independentisme”. En aquest sentit, ha confessat que a vegades s'ha plantejat si li convenia seguir en aquest grup o no. “És una decisió molt personal. Hi ha qüestions que et creen contradiccions. De moment, ho tinc clar: m'hi quedo perquè crec que els canvis s'han de fer des dins. I mentre hi sigui -ha argumentat- em dec a la disciplina del meu partit i del grup”.

Vila d'Abadal també lidera l'Associació de Municipis per la Independència, que aglutina més de 350 municipis. “Serem més de la meitat de municipis de Catalunya, i ja hem demanat una cita amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per explicar-li en què consisteix l'associació i què volem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.