Política

El PP avisa CiU que perquè Catalunya marxi s'hi haurien de pronunciar els espanyols

El vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, alerta que Catalunya no podria entrar a la Unió Europea per l'oposició que exerciria Espanya

El dirigent popular mostra la preocupació del PP per la “radicalització” de CiU en el seu últim Congrés

El vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, ha advertit CiU que, perquè Catalunya marxi d'Espanya s'hi haurien de pronunciar els espanyols. I no només això, si no que ja ha avisat que Catalunya no podria entrar a la Unió Europea per l'oposició que exerciria Espanya. Aquest sentit, ha recordat a la Generalitat de Catalunya que el crèdit dels mercats s'obté amb la “solvència” i no amb la “radicalitat” ni amb la “independència”.

Així, el dirigent popular ha mostrat la preocupació del PP per la “radicalització” de CiU en el seu últim Congrés. “El que ha fet CiU és un exercici de radicalisme que s'allunya de la centralitat de la societat catalana”, un fet que, segons Floriano, mereix “el rebuig de la majoria de la societat catalana”.

No obstant, reconeix que cal entendre que aquestes manifestacions es fan en un context determinat, això és, en un acte de partit, i que després “no acustam a traduir-se en acció de govern”.

Al seu entendre, al final, el que vol la Generalitat de Catalunya “són els hispanobons” perquè això és “el que li permet finançar-se”. A més, també va voler deixar clar que independitzar-se suposa “allunyar-se d'Europa” per anar “a on?”.

En aquest sentit, el vicesecretari d'Organització del PP argumenta que Espanya mai permetria que formés part de la UE. “Per poder formar part dels 27 cal l'acord unànime dels 27 i, per tant, quan algú vol marxar del 27 per anar no se sap a on, s'està allunyat d'Europa”, ha afirmat.

Segons Floriano, les expressions de radicalitat que s'han produït últimament a Catalunya s'han fet sense pensar abans en les “conseqüències” que poden tenir, i considera que la societat catalana “censura” aquesta expressió de radicalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.