Política

Mas-Colell preveu que Eurovegas generi uns 20.000 llocs de treball directes

El conseller d'Economia assegura que hi ha diverses opcions per localitzar el macroprojecte a Catalunya

Demana paciència i apunta que el resultat de les negociacions “podria requerir l'acció” del Parlament.

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha augurat que el projecte Eurovegas generaria a Catalunya entre 15.000 i 20.000 llocs de treball directes en la primera fase, que és la que s'executarà amb tota seguretat, i que suposaria una inversió de 6.000 milions d'euros. Uns nous llocs de treball dels quals n'hi haurà de poc qualificats però també per a arquitectes, ha afegit el conseller.

Aquests son els beneficis que Eurovegas portaria en l'àmbit laboral i s'hauria de veure si després hi ha altres fases de construcció, ja que tal com ha assenyalat Mas-Colell dependrà “dels números que surtin” com passa habitualment amb els projectes.

En una interpel·lació preguntat pel diputat d'ICV-EUiA Joan Boada, Mas-Colell ha assegurat que no hi ha localització fixa sobre on ubicar Eurovegas i ha afegit que hi ha diverses opcions. En aquest sentit, ha negat que els municipis que podrien estar afectats no en sàpiguen res i ha explicat que el govern ha parlat amb els alcaldes implicats. Tot i així, ha evitat parlar de terrenys concrets.

Unes inconcrecions que han provocat la crítica del diputat ecosocialista que ha retret a l'executiu català la seva opacitat amb els temes d'Eurovegas que s'estan negociant. “La transparència hauria de ser un dels elements de qualsevol govern democràtic i vostès en son l'antítesi”, ha lamentat Boada tot afegint que “no cal que expliquin fil per randa els passos que fan però sí a on, què, quants llocs de treball i amb quines condicions”.

Sobre la negociació en concret, Mas-Colell ha demanat paciència i ha apuntat que el resultat de les negociacions “podria requerir l'acció” del Parlament. A més, ha fet una crida a l'autoconfiança ja que “les grans ciutats i territoris tenen capacitat d'engolir activitats diverses” posant com a exemples activitats que conviuen a Catalunya com el parc d'atraccions de Port Aventura, la neu, Lloret o Girona.

Finalment, Mas-Colell ha garantit que el govern no farà res per aquest projecte que no estigui disposat a fer per un altre i sobre les màfies que el diputat d'ICV-EUiA ha suggerit que podria portar Eurovegas, el titular d'Economia ha sentenciat: “ A Catalunya no hi haurà màfies o no n'hi haurà més de les que hi ha ara”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.