Política

Recoder: “No ens podem quedar de braços creuats”

El conseller de Territori i Sostenibilitat demana a la societat civil i empresarial catalana que reaccioni davant l'incompliment d'inversions del govern espanyol

Qualifica els pressupostos de l'Estat de “decepcionants” per la manca d'inversió en infraestructures a Catalunya

Assegura que si no hi ha canvis “substancials ” durant el tràmit parlamentari, el “no serà rotund”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha qualificat “d'altament decepcionants” els pressupostos generals de l'Estat pel que fa a Catalunya i, sobretot, pel que fa a la inversió en infraestructures. “Si no canvien de forma substancials durant el tràmit parlamentària, el no [de CiU] serà rotund” en la votació al Congrés, ha assegurat. “Cap de les grans demandes de Catalunya té solució en els pressupostos”, ha assenyalat Recoder en una entrevista a Catalunya Ràdio. Per tot això, el conseller considera que el govern, i “també la societat civil”, “no ens podem quedar de braços creuats”.

Amb tot, Recoder, que ha recordat que el tràmit parlamentari dels pressupostos al Congrés durarà dos mesos, no ha volgut avançar quina serà la resposta del govern perquè considera que, de moment, cal apostar per la negociació política i el tràmit parlamentari.

Però s'ha mostrat “indignat” perquè fa uns mesos la ministra Pastor en una visita a Barcelona va dir que l'Estat devia a Catalunya 5.600 milions d'euros, però després no s'ha traduït en els pressupostos. A més, ha lamentat que els pressupostos gairebé no inclouen inversió en infraestructures, sobretot en Rodalies, a Catalunya, però en canvi sí que es contemplen partides per a la construcció del TAV a Galícia i a Extremadura. “Si l'Estat decideix portar l'AVE a Galícia i no invertir en Rodalies és una decisió política” i per aquest motiu considera que el govern no es pot quedar “amb els braços creuats”.

En aquest sentit, ha demanat a la societat civil i empresarial catalana que reaccioni, com ja ho va fer per l'aeroport del Prat en unacte a l'IESE el 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.