Política

Camacho: “Catalunya no sortirà de la crisi si no ho fa la resta d'Espanya”

“Catalunya necessita no estar asfixiada per liderar el creixement econòmic de l'Estat”, sentencia la líder dels populars catalans

“No aconseguirem res amb amenaces d'hisenda pròpia”, a parer de la presidenta del PP, que reivindica la seva posició privilegiada per negociar amb el govern central

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha recorregut al que qualifica, insistentment, de “situació d'emergència a Catalunya i a la resta d'Espanya” per tal de justificar cada un dels passos del govern de Mariano Rajoy. Aquest matí, en declaracions a Catalunya Ràdio, ho ha fet, concretament, a l'hora d'entendre la paralització de les inversions en la connectivitat del port de Barcelona i el desenvolupament del corredor del Mediterrani, així com l'incompliment del deute de l'Estat amb Catalunya.

En aquest sentit, Camacho ha reconegut l'actitud del govern de Rajoy amb Catalunya: “El govern espanyol garanteix la liquiditat del govern de Catalunya”. En aquest sentit, Camacho ha assegurat que l'Estat anirà pagant el que deu a la Generalitat: “El govern de Rajoy complirà amb la llei“, ha remarcat.

Seguint la lògica de Camacho i, de fet, dels populars, el pacte fiscal de Catalunya és una necessitat de país subordinada a la sortida del malestar econòmic de tot l'Estat: “Catalunya no sortirà de la crisi si no ho fa la resta d'Espanya”, a parer de la popular.

En aquest sentit, Camacho ha afegit que les amenaces d'hisenda pròpia llençades pel govern de Mas, en cas que l'executiu de Rajoy no respongui a la proposta de pacte fiscal catalana, a parer de Camacho, no duran enlloc.

Així, la presidenta del PP català ha insistit que el diàleg i el consens són la formula a seguir, perquè el govern d'Espanya, ha assegurat Camacho, està disposat a escoltar Catalunya. I, amb especial benvolença, la sensibilitat del PP català: “El paper del partit popular és prioritari en la negociació del nou finançament”, i ha afegit: “ara que al Partit Popular de Catalunya se l'escolta a Madrid, i té prestigi dins del PP, se'l critica”, en referència a les paraules del govern de Convergència sobre la trobada d'ahir entre la líder dels populars catalans i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria.

De la reunió a la capital espanyola, la presidenta del PP català n'ha assegurat que encara no ha començat a parlar del pacte fiscal, mentre que ha indicat que iniciarà reunions amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per fer “més just i més solidari”, el pressupost estatal aprovat, segons ha dit Camacho.

Tanmateix, la presidenta del PP, tot reivindicant que “el pacte fiscal no és patrimoni de Convergència i Unió”, s'ha referit al finançament del país: “Catalunya necessita no estar asfixiada per liderar el creixement econòmic de l'Estat”, segons a declarat.

La presidenta popular ha reconegut que “cal un finançament més equilibrat per a Catalunya” i ha sentenciat que “el marc d'autogovern català és irrenunciable”, però la línia discursiva dels populars sempre condueix a un punt final: “No hi ha diners”.

Un “la situació és gravíssima” és la postura immòbil que pren la popular per valorar l'acció del govern Rajoy que directament toca les butxaques del país, alhora que es reivindica com a intermediària privilegiada de Catalunya amb el govern central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.