Política

El rei es fractura el maluc caçant a Botswana

Joan Carles I va caure i va haver de ser traslladat d'urgència a Madrid

El monarca es recupera de l'operació que li han fet aquesta matinada

L'accident es produeix encara no una setmana després que el seu nét Froilà es ferís d'un tret al peu

El Rei Joan Carles I es va trencar ahir el maluc mentre caçava a Botswana, segons han informat aquest matí fonts de la Casa Reial. L'estat de salut del rei espanyol ha tornat a patir un nou contratemps just el dia que es commemora el 81è aniversari de la proclamació de la Segona República i la mateixa setmana de la polèmica generada per l'accident que va patir el seu nét gran, Felip Froilà de Tots els Sants, de 13 anys, que es va disparar al peu amb una escopeta quan feia pràctiques de tir.

L'accident del rei d'Espanya a Botswana va obligar a traslladar-lo a Madrid, en un viatge de més de deu hores, i el monarca, de 74 anys, va ingressada al voltant de la mitjanit a l'hospital madrileny USP San José. A primera hora del matí, la Casa Reial informava, a través d'un comunicat, que Joan Carles de Borbó havia hagut de ser intervingut quirúrgicament del maluc.

Segons el mateix comunicat, el monarca espanyol es va trencar el maluc durant un viatge privat a Botsuana després de patir “una caiguda accidental”. Segons la Casa Reial, Joan Carles I ha patit “una fractura en tres fragments del maluc dret, associada a artrosis d'aquesta articulació”. La nota especifica que el doctor Ángel Villamor li ha fet de matinada una reconstrucció dels “fragments de la fractura femoral, col·locant-li en el mateix acte quirúrgic una pròtesi de maluc”.

Joan Carles I podria haver patit l'accident mentre “caçava elefants”, segons apunten algunes fonts, un extrem que la Casa Reial no ha confirmat. És coneguda l'afició de Joan Carles I per la caça i no es la primera vegada que viatja a Botswana per participar en un esdeveniment d'aquest tipus. El 2005, va saber-se que el monarca va estar de caça en Botswana uns dies després que un grup de militars espanyols haguessin morta l'Afganistan. En el darrer any, el rei d'Espanya ha patit diversos contratemps pels seus problemes de salut, que han provocat tota mena de comentaris successoris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.