Política

Català : “l'augment de ràtios no té incidència en el fracàs escolar”

La consellera d'Educació afirma que les baixes es cobriran amb personal del centre quan siguen inferiors a deu dies lectius

La consellera d'Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat valenciana, María José Catalá, ha assegurat hui que hi ha múltiples informes “nacionals i internacionals” que fan al·lusió al fet que l'augment de la ràtio d'alumnes per aula “no té incidència” en el fracàs escolar o l'abandó prematur.

Català, que ha realitzat aquestes declaracions en una entrevista a TVE en ser preguntada per les mesures d'ajustament en Educació anunciades pel ministre Wert, ha citat informes elaborats per “l'OCDE, PISA o universitats americanes”.

En aquesta línia, ha afirmat que a Espanya, “abans d'aplicar aquestes novetats, hi ha moltes diferències”. Per exemple, ha apuntat que la ràtio de Primària a Sevilla i a Biscaia és molt similar, mentre que els resultats són desiguals.

Sobre la reducció de les contractacions de professors, la consellera ha dit que es preveu que les baixes es cobrisquen “amb personal propi del centre quan siguen inferiors a deu dies lectius”, i que a partir de deu dies, “es cobriran amb normalitat”.

La consellera ha reconegut que el proper any la contractació de professors serà menor tot i que per al proper curs s'espera un creixement important d'alumnes, però ha defés l'aplicació de les mesures estatals perquè “hem de fer el sistema sostenible i eficient”, ha argumentat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.