Política

Uriel Bertran s'uneix a la campanya #novullpagar

El líder de SI es nega a pagar el peatge de Vilassar de la C-32

Denuncia que ha estat “retingut il·legalment” durant una estona perquè no ha volgut passar amb el semàfor en vermell, fet que hagués suposat una infracció de trànsit

El líder de Solidaritat per Catalunya, Uriel Bertran, s'ha negat aquest dijous al matí a pagar el peatge de Vilassar a la C-32, convertint-se d'aquesta manera en el primer parlamentari que dóna suport a la campanya #novullpagar que la setmana passada es va iniciar a les xarxes socials de Faceebok i Twitter.

Un cop anotada la matricula del cotxe, Bertran ha comunicat a través del seu compte de Twitter que estava “retingut” al peatge perquè el personal d'Abertis l'havia convidat a passar amb el semàfor en vermell. Aquest fet hagués suposat una infracció de trànsit i el líder de Solidaritat s'hi ha negat.

Davant d'aquesta situació, Bertran ha trucat els Mossos d'Esquadra i aquests finalment han obligat els treballadors del peatge a posar el semàfor en verd perquè Bertran pogués passar sense cometre cap infracció.

En el viatge de tornada a Barcelona, Bertran ha tornat a negar-se a pagar el peatge i la situació anterior s'ha repetit: Els treballadors d'Abertis han anotat la matrícula, han obert la barrera però mantenien el semàfor en vermell. El diputat ha trucat un altre cop el Mossos per denunciar la “retenció il·legal” però aquest cop la policia no ha comparegut. Finalment, i després de mitja hora, el personal d'Abertis ha optat per canviar el semàfor a verd i Bertran ha pogut reprendre el viatge sense pagar.

El líder de SI ha retornat a primera hora d'aquest matí el teletac que el Parlament entrega a tots els seus diputats a l'inici de la legislatura.

La campanya #novullpagar es va iniciar a través de les xarxes socials de Facebook i Twitter amb l'objectiu d'incitar els ciutadans a no pagar els peatges de les autopistes. El pròxim 20 de maig s'ha convocat una caravana de cotxes, fins al peatge de Martorell i fins al de Girona Sud, per protestar contra el que consideren un greuge comparatiu respecte els altres territoris de l'Estat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.