Política

Navarro ordena al PSC que faci un gir i trepitgi “més carrer”

El primer secretari es confessa decebut amb la política actual “buida” de contingut

Retreu al govern la falta de receptivitat a les propostes del PSC per sortir de la crisi

S'han acabat les “declaracions mediàtiques” i les “polèmiques intranscendents.” El primer secretari del PSC, Pere Navarro, proposa als socialistes començar de nou. Fa quatre mesos que és al capdavant del partit i a primera línia de la política catalana i, segons va confessar ahir en una conferència pronunciada al Fòrum Europa, no li agrada el que ha observat aquests últims mesos. “He pujat al carro d'una política molt buida i les sensacions han estat poc agradables”, assegurava després d'admetre que aquesta immersió no li
ha estat gens fàcil.

El líder dels socialistes catalans iniciava un nou discurs i portava l'autocrítica al més alt nivell. “Els polítics pugem a la tarima i parlem entre nosaltres sense mirar la gent”, es lamentava. Per aquest motiu, ahir també va llançar una ordre als seus: “Menys faristols i més carrer”, va etzibar-los. Navarro va recórrer a un discurs de to personal i reflexiu davant uns empresaris que en el torn del debat demanaven concreció. “Pactaria amb CiU?”, li preguntaven. “Sóc contrari als
jocs parlamentaris, veurem com queda l'esmena de CiU al pressupost de l'Estat, nosaltres tenim propostes clares”.

A l'altra banda de la taula continuaven els interrogants: “Li preocupa el dèficit?”. “Sí, per això defensem una nova fiscalitat i també austeritat però no en investigació i educació”, detallava el dirigent.

L'executiu de CiU no es va escapar de les crítiques de Navarro, que va lamentar la falta de propostes i receptivitat del govern a l'oferiment de diàleg del PSC. “Aquí hi ha un desert de propostes, la política va despistada i es destinen massa esforços a idees petites i no a marcar estratègia”, explicava després de posar com a exemple el projecte Eurovegas. “És l'única proposta de creixement econòmic que hi ha sobre la taula d'aquest país. Aquesta és la lliçó que n'hem de treure”, va advertir per seguidament admetre que no és el model econòmic que defensa el PSC. “Però que ens l'expliquin”, hi va afegir.

Tot i la decepció expressada, Navarro també va voler transmetre optimisme. “Hem d'esdevenir la veu dels ciutadans. Ens en sortirem com a PSC i com a país”, va cloure.

El full de navegació que han dibuixat els nostres governants condueix el vaixell a la deriva
Pere Navarro
primer secretari del psc
És el moment de treure'ns la corbata i de tornar a baixar a l'arena del món real. Ens cal més coratge polític
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.