Política

Sánchez-Camacho: “No hi ha cap risc d'intervenció a Catalunya”

La presidenta del PP català es reuneix amb Rajoy i li exigeix “gestos” cap a Catalunya

Els president del govern espanyol li demana que mantingui l'actitud de “responsabilitat” independentment del paper de CiU a Madrid

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha descartat aquest divendres després de reunir-se amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que hi hagi “cap risc d'intervenció de la comunitat autònoma de Catalunya”. Segons ha explicat en roda de premsa, el president espanyol valora “molt positivament” els esforços que la Generalitat està fent per al compliment del dèficit i no sent preocupació davant els episodis de tensió entre els dos partits que han tingut lloc en els últims dies a Barcelona i Madrid.

Per aquest motiu ha demanat a Sánchez-Camacho que mantingui l'actitud de “responsabilitat” que exerceix a Catalunya independentment del que passi a Madrid i l'ha emplaçat a abordar amb el ministre Montoro possibles millores en els pressupostos per destinar partides a la N-2 o al corredor del mediterrani.

A la roda de premsa posterior a la trobada, Camacho no ha fet referència als deutes de l'Estat amb Catalunya però sí que ha apuntat que el president espanyol no ha fet “cap matís” a la proposta de finançament dels populars catalans.

La presidenta del PP català ha qualificat “d'extraordinàriament positiva” la trobada on, com havia anunciat, ha demanat a Mariano Rajoy que tingui “gestos” cap a Catalunya en un moment en què les relacions entre CiU i el PP pateixen fortes tensions.

En sortir de la reunió, que ha tingut lloc a La Moncloa després del Consell de Ministres, la presidenta del PP català s'ha mostrat convençuda que les reformes que està duent a terme el govern espanyol tindran “resultats a tot Espanya i especialment a Catalunya” on hi ha una situació d'atur “insostenible” que obliga a centrar el discurs polític “en el que és fonamental i prioritari” que és “la creació de llocs de treball”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.