Política

L'opositora birmana Suu Kyi ja és diputada

Els parlamentaris de l'LND accepten jurar que “salvaguarden” la Constitució

Vint-i-un anys després de guanyar unes eleccions que la van conduir a l'arrest domiciliari, l'opositora birmana Aung San Suu Kyi va arribar ahir al Parlament de Myanmar i va prendre possessió de l'escó de diputada que va obtenir en els comicis legislatius parcials de l'1 d'abril. En una sessió històrica, la premi Nobel de la Pau va assegurar que el seu partit, la Lliga Nacional per la Democràcia (LND), complirà el seu deure en el legislatiu de Naypyidaw, on està en minoria.

Finalment, la líder de l'oposició ha acceptat “salvaguardar” la Constitució en el jurament com a diputada, en lloc de limitar-se a “respectar-la”, tal com reclamava. “Els nostres electors ens van votar perquè volen que siguem al Parlament”, argumenta ara. El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va elogiar aquesta “flexibilitat” després d'una setmana d'estira-i-arronses entre l'LND i l'exèrcit per aquesta qüestió.

Suu Kyi sosté que no se sent molesta pel fet d'asseure's al costat de la quota de diputats reservada directament a les forces armades –una quarta part–. “Ens agradaria que el nostre Parlament funcionés d'acord amb els vertaders valors democràtics, no pas perquè en vulguem expulsar ningú”, va defensar la diputada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.