Política

CiU vol 111 milions més de l'Estat per a la demarcació

Les esmenes al pressupost general recullen grans obres com ara l'N-II i més inversions en equipaments culturals

El grup de CiU al Congrés i al Senat ha presentat esmenes al pressupost general de l'Estat pel 2012 per valor de gairebé 111 milions d'euros. Bona part d'aquests diners –100 milions– serien per al Ministeri de Foment i les grans obres públiques pendents, com ara el desdoblament de trams de l'N-II, la línia de tren entre Vic i Puigcerdà i el projecte per fer subterrani el tren convencional a Girona. Els 10 milions restants anirien destinats a altres projectes de menys volum, com ara equipaments culturals i conjunts històrics. En aquest sentit, el diputat de CiU Jordi Xuclà va explicar: “Aquest és el mapa de necessitats que nosaltres veiem per a les comarques gironines; som conscients que amb la majoria absoluta del PP i la crisi hi ha poques possibilitats que tirin endavant, però creiem que és la radiografia del que fa falta.” Xuclà, a més, va criticar el PSC per haver limitat les esmenes a 2 milions d'euros i haver deixat les inversions en infraestructures en mans de la disposició addicional tercera de l'Estat: “És fàcil fer un llistat i deixar-ho en mans de l'Estat i la Generalitat, però es tracta de becaina intel·lectual.”

Pel que fa a les inversions en infraestructures, CiU demana que es reprenguin aquest any les obres dels trams Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols de l'N-II, i que s'augmenti la partida per al Sils-Caldes. Quant al tren convencional a Girona, demana que Adif adquireixi el projecte a les enginyeries que el van fer per tirar-lo endavant, i que hi hagi partides també per a l'eix pirinenc i l'A-26. Xuclà, a més, va insistir en la necessitat de controlar que abans de final d'any s'executin les inversions que el PP ha compromès.

D'altra banda, el senador Joan Bagué va reclamar “inversions per impulsar el creixement econòmic, sobretot vinculades al turisme”. Per exemple, s'han entrat esmenes pel centre d'atenció de visitants d'Empúries, la catedral de Girona i el Temporada Alta.

LA FRASE

Sabem que 111 milions són diners, però bé que se'n permeten més de 900 per al TAV a Galícia
Jordi Xuclà
Diputat de CiU al Congrés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.