Política

barcelonès

Trias estudia finançar la F1 a Montmeló

Barcelona negocia participar en la gestió del circuit i fer-hi alguna aportació

L'Ajuntament de Barcelona negocia participar en la gestió i el finançament del Circuit de Catalunya, fins ara en mans del govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Montmeló i el Reial Automòbil Club de Catalunya. La injecció econòmica del consistori barceloní s'ha de concretar, i també les contrapartides, que podrien incloure un canvi de denominació del circuit que reflectís el nom de la capital.

La tinent d'alcalde Sònia Recasens va confirmar ahir les converses, avançades per La Vanguardia, i va explicar que l'operació respon a “la dificultat econòmica que suposa mantenir el circuit” per la Generalitat i Montmeló. Recasens hi va afegir que l'aportació es podria fer aquest mateix any. El govern de Xavier Trias –que abans-d'ahir mateix es va queixar d'haver de tapar els forats pressupostaris de l'Estat i la Generalitat– vol contribuir així a mantenir el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 a Montmeló i evitar l'alternança amb València. “Les curses arrosseguen milions d'espectadors i interessa que continuïn al país”, va argumentar Recasens, que va xifrar en 120 milions d'euros l'impacte econòmic del circuit, i va precisar que l'aportació barcelonina no sortirà de la taxa turística, sinó de la partida de promoció econòmica dels pressupostos municipals.

I l'oposició, què hi diu? El PSC, per boca de l'edil Gabriel Colomé, va mantenir-se ambivalent, sense estalviar-se la crítica. Va demanar a l'alcalde “que deixi de subordinar els interessos de la ciutat als de la Generalitat”. “A partir d'aquí, si cal salvar el gran premi, se'n pot parlar”, va dir. El republicà Jordi Portabella, tot i admetre la importància de la projecció que el circuit dóna al país, va criticar l'oportunitat de l'anunci, que coincideix amb la difusió d'una altra tongada de retallades del govern d'Artur Mas. Per Portabella, “la prioritat de l'Ajuntament ha de ser garantir els serveis bàsics a la ciutadania, que és el que ara es qüestiona”. El líder d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, es va mostrar més bel·ligerant, i va considerar l'anunci “una presa de pèl”, perquè “Trias s'ha fet un fart de dir que no hi ha diners per construir ni una escola bressol i que caldrà incrementar-ne les ràtios”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.