Política

Protesta al campus de l'Ebre de la URV

Inauguració retallada

El president de la Generalitat marxa de Tortosa sense descobrir la placa de la Universitat per les protestes estudiantils

L'edifici ha costat 15 milions d'euros

El campus de les Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va obrir les portes el setembre del 2011, però l'atapeïda agenda del president de la Generalitat, Artur Mas, no va fer possible que fins ahir es desplacés a inaugurar-lo. Un acte que s'havia previst per l'octubre de l'any passat i que es va anar ajornant. Però tampoc ahir va poder ser. Ja una hora abans de l'acte inaugural, els estudiants del campus ebrenc de la URV van ocupar el vestíbul del centre universitari amb pancartes contra l'increment de les taxes universitàries, xiulets i cridant consignes com ara Menys policia i més educació o Porten corbata, però no tenen vergonya. Tant el campus universitari com els carrers del voltant estaven plens de mossos i agents de la policia local, però, evidentment, no es podia impedir l'entrada als estudiants. Primer es va decidir suspendre els parlaments a l'interior de l'edifici universitari, però mantenir el descobriment de la placa inaugural per part de Mas. I després d'un moment d'incertesa i amb el president a uns metres de distància de l'edifici, es va optar per suspendre totalment l'acte inaugural. També al carrer, Mas va ensopegar amb els delegats sindicals d'Ensenyament i Sanitat, que van rebutjar les retallades del govern de CiU. “Aquesta inversió demostra que el país avança i que es fan actuacions en matèria d'educació”, va manifestar el president de la Generalitat. El campus de la URV a les Terres de l'Ebre ha costat 15 milions d'euros i va ser una de les principals actuacions del govern tripartit al territori. L'edifici ocupa 10.000 metres quadrats i s'imparteixen els graus de mestre infantil i primària, infermeria, administració i direcció d'empresa.

També els representants dels treballadors de la URV es van sumar a les protestes dels estudiants i van distribuir uns fulls en què es declarava Mas “persona non grata. Més tard, el president va ser escridassat per membres del moviment 15-M quan participava en un dinar-col·loqui amb empresaris ebrencs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.