Política

Espanya expulsa l'ambaixador de Síria

L'executiu de Rajoy expressa el seu “ferm rebuig” a l'escalada de violència contra la població civil

Canadà, Austràlia i altres països europeus també fan fora els representants diplomàtics del règim d'Al-Assad

L'Estat espanyol ha decidit expulsar l'ambaixador de Síria, Hussam Edin Aala, després de la matança de divendres passat a la ciutat de Houla, on van morir 108 persones, de les quals 49 eren nens. El govern espanyol ha declarat l'ambaixador persona non grata per la “inacceptable repressió exercida pel règim sirià sobre la seva població”, segons el Ministeri d'Afers Exteriors. També han estat expulsats quatre membres més de la missió diplomàtica de Síria a Espanya. Tots ells tenen un termini de 72 hores per abandonar l'Estat espanyol.

Amb aquesta mesura, l'executiu espanyol vol traslladar al règim sirià el seu “ferm rebuig” a l'escalada de violència contra la població civil. A més, el govern de Rajoy ha instat les autoritats síries a aprofitar l'oportunitat que ofereix el pla de l'alto el foc de l'enviat especial de les Nacions Unides, Kofi Annan, i a aplicar amb caràcter immediat les resolucions dels Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

L'ambaixada de Síria a Espanya queda ara a càrrec d'un diplomàtic que portarà a terme els assumptes consulars, per tal que es pugui continuar oferint assistència als ciutadans sirians residents a l'Estat.

Condemna internacional a Al-Assad

La decisió del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha estat adoptada en coordinació amb altres països europeus, com el Regne Unit, França, Alemanya i Itàlia. Austràlia i Canadà també han anunciat l'expulsió de diplomàtics sirians. Els Estats del Golf, per la seva banda, ja havien retirat els seus ambaixadors de Damasc i expulsat els enviats sirians.

La Unió Europea ha congelat els actius i imposat restriccions en viatges a més de 120 oficials sirians, inclòs el president Baixar al-Assad i la seva esposa Asma. Els Estats Units i la Lliga Àrab també han imposat sancions econòmiques a Damasc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.