Política

ICV i ERC volen explicacions sobre pagaments a l'exalcalde de Lloret

Els grups d'ICV i ERC van exigir ahir que se'ls faciliti l'informe que la Sindicatura de Comptes va arxivar el 2006, abans de fer-lo públic, i que, segons publicava el diari El País, constataria irregularitats en operacions entre la societat Centres Mèdics Selva Maresme (CMSM) i el llavors alcalde de Lloret de Mar i ara diputat de CiU, Xavier Crespo. Tot i que l'havia encarregat ella mateixa un any abans, la Sindicatura va decidir que l'informe no veiés la llum en una reunió el 23 de novembre del 2006, amb l'únic vot particular del síndic Agustí Colom, en què avisava que el text certificava “diverses irregularitats” que podien derivar en responsabilitats comptables, administratives i fiscals, ja que hauria detectat despeses sense justificar de CMSM per valor de 334.000 euros, en part pagades a Crespo i la seva dona, Guadalupe Oliva, tots dos metges.A banda, l'informe també alertava que la societat havia presentat comptes al registre mercantil que no incloïen certes operacions realitzades per l'entitat, i pagaments per prestacions de serveis professionals que no acreditaven la documentació suficient. Els treballs de la Sindicatura van començar arran d'un informe de l'interventor general de la Generalitat, que l'ens fiscalitzador finalment ha decidit enviar al Tribunal de Comptes i que ERC també reclama.

Crespo recordava ahir a Europa Press que el cas està “tancat”, ja que té un doble aval: el de la Sindicatura, que va desestimar l'informe, i el del Tribunal de Comptes, que no hi va veure irregularitats. El portaveu de CiU, Jordi Turull, ahir acceptava fer públic l'informe, arxivat el 2006 “per no deixar en evidència” Colom, si bé criticava “l'actitud malaltissa” d'ICV, i li exigia que després “demani perdó” pel seu “intent de difamació”. El conseller d'Interior, Felip Puig, va designar Crespo secretari de Seguretat el gener del 2011, però aquest hi renunciaria al cap d'un mes de sorpresa i mantindria l'acta al Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.