Política

política

El rei vol saber per què Ripoll l'ha declarat no grat

Un representant de la casa reial demana a l'Ajuntament què van votar els regidors

La declaració és de dimarts

Un representant de la casa reial espanyola va demanar explicacions a l'Ajuntament de Ripoll sobre la moció antimonàrquica. Ho va fer l'endemà del ple en què es va aprovar i a través d'una trucada telefònica. En concret, el portaveu reial va voler tenir la confirmació que el monarca espanyol havia estat declarat persona non grata i que se li havien retirat els honors, i també a la resta de la família reial. A més, es va interessar per saber què havia votat cada regidor. La moció aprovada pel ple de Ripoll dimarts al vespre havia estat promoguda per ERC. Va tenir el suport dels cinc regidors d'aquest grup i de tres de CiU, al govern. Els convergents tenien vot lliure. La resta de regidors de govern, sis més, entre ells l'alcalde, Jordi Munell, es van abstenir, igual que ho van fer els dos del PSC i el de la PxC. Des que dimarts es va aprovar la moció del rei, ERC i sobretot Teresa Jordà, la portaveu del grup municipal a Ripoll i diputada al Congrés espanyol, no han parat de rebre reaccions. Jordà, directament al seu Twitter, i el partit a Girona, en forma de trucades d'altres regidors d'ERC que s'interessen per la moció. Com han fet els 31 de l'Alt Empordà que la volen anar presentant als plens respectius.

LA XIFRA

8
regidors
del ple de Ripoll són els que van votar a favor de declarar el rei Joan Carles de Borbó ‘persona non grata'.

Una llista de raons força llarga

Joan Carles I és persona no grata a Ripoll des de les nou del vespre de dimarts, quan el ple ho va aprovar. Jordà ho va justificar perquè va ser imposat pel dictador Franco, perquè no té cap control parlamentari, pels seus escàndols i, entre altres coses, perquè no s'ha descartat la seva implicació en l'intent del cop d'estat del 1981 i no s'ha desmarcat dels crims del franquisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.