Política

El col·lectiu de presos bascos dóna per tancada la fase armada

L'EPPK presenta les conclusions del seu debat intern en què l'organització afirma que “s'adhereix plenament a l'estratègia política de l'esquerra abertzale”

Els presos d'ETA es declaren “plenament conscients del múltiple dolor generat”

El Col·lectiu de Presos Polítics Bascos (EPPK) ha anunciat aquest dissabte que “dóna per finalitzada la fase de l'activitat armada com a instrument de lluita”. El col·lectiu ha presentat a Gernika les conclusions del seu debat intern mitjançant una declaració que aquest dissabte publiquen diversos mitjans bascos.

En el text, l'organització afirma que “s'adhereix plenament a l'estratègia política de l'esquerra abertzale”, una decisió que “ha afermat l'acumulació de forces”. A més, els presos asseguren que són “plenament conscients del múltiple dolor generat”, ja que “el venim patint directament en el nostre entorn des de fa generacions”.

L'EPPK apunta que és “una tasca ineludible” que cadascuna de les parts “entengui les arrels d'aquest conflicte que tant mal ha causat”, cosa que reconeix que serà “un exercici profund i dolorós”.

L'organització també mostra la seva “plena disposició” a “fer nous passos en el futur, si es donen els condicionants” respecte a la situació dels presos d'ETA. En aquest sentit, adverteix que si es vol “participar juntament amb el nostre poble en el procés polític, ha de desaparèixer qualsevol impediment per la nostra excarceració”.

En una referència al pla del govern espanyol per la reinserció dels presos bascos, el col·lectiu remarca que tots els plans dels estats “han fracassat” i que “el mateix passarà amb tots els intents que es basin en el penediment-delació”.

Expresos polítics bascos de totes les èpoques i representants de l'EPPK i dels signants l'Acord de Gernika han participat a l'acte celebrat aquest dissabte al teatre Elai Alai de Gernika en què s'ha presentat la declaració a través d'un vídeo amb veu en off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.