Política

Arxivada la causa per xenofòbia contra Xavier Garcia Albiol

L'alcalde de Badalona va ser denunciat el 2010 per la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació i SOS racisme per uns fullets on vinculava els immigrants romanesos d'ètnia gitana amb la delinqüència

El jutjat ja havia arxivat el cas en una ocasió, però l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir-lo

Un jutjat de Badalona ha arxivat per segona vegada la causa oberta contra l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació. L'aleshores candidat del PP a l'alcaldia de Badalona va ser denunciat per repartir uns pamflets en els quals es relacionava la immigració d'origen romanès amb la delinqüència i la inseguretat ciutadana.

En el seu acte, la titular del jutjat d'instrucció número 2 de Badalona ha acordat sobreseure provisionalment la causa contra el dirigent popular en descartar que els pamflets que va repartir constitueixin un delicte de xenofòbia.

Garcia Albiol va ser denunciat el 2010 per la Fiscalia Especial de Delictes d'Odi i Discriminació a Catalunya i SOS Racisme. El jutjat ja va arxivar la causa en una primera ocasió, però l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir-la.

El cas es remunta al 24 d'abril del 2010 quan el president del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va repartir uns fullets en els quals vinculava els gitanos romanesos amb la delinqüència i la inseguretat a Badalona.

Albiol també va afirmar que tots els romanesos d'ètnia gitana de la ciutat hi havien anat “a delinquir”. Aquestes paraules li van suposar la desautorització tant de la direcció del PP a Catalunya com la de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.