Política

L'alcalde de Paterna embargarà qui no pague la taxa del fem

Compromís assegura que la ciutadania no té informació i el termini de pagament finalitza el dia 20 de juny

Compromís alerta a tota la ciutadania de Paterna que en el mes de juliol “l'alcalde de Paterna embargarà els comptes corrents a tots els paterners que no pagaren la taxa de fem de 2006, i que ara està reclamant-los amb cartes on s'assenyala el 20 de juny com últim dia de termini. Lorenzo Agustí ha convertit en deutores a moltes persones de Paterna que varen creure la seua promesa que no passava res si no pagaven el fem de 2006. Taxa que el PP també va recomanar que no es pagara perquè ells mateixos deien que era il·legal. Per a la coalició Compromís “tota aquesta gent ja s'ha convertit en el grup dels damnificats d'Agustí”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “Agustí va basar la seua campanya electoral en prometre que no passaria res per no pagar el fem i que ell anul·laria la taxa. Ara es demostra que després d'arribar a l'alcaldia únicament aprova la suspensió cautelar del cobrament del fem però no suspèn el deute ni l'anul·la, amb la qual cosa la ciutadania continua com a deutora. Tot això fa que si en algun moment han volgut demanar una subvenció, haja sigut impossible per ser ciutadans morosos gràcies a les falses promeses d'Agustí. I ara fins i tot hauran de respondre amb els seus béns si els embarguen”.

Ripoll afirma que, “l'acord prés a la Junta de Govern Local (JGL) sobre la suspensió, únicament es va decidir per evitar la prescripció. A més tampoc està clar que una JGL tinga competències per a fer una suspensió cautelar del cobrament de la taxa del fem. Amb la qual cosa, l'acord pres d'urgència seria nul de ple dret i dita taxa estaria ja prescrita”.

Si finalment, la taxa prescriu o ja està prescrita i si el Tribunal Suprem dóna la raó a l'ajuntament, sense ja possibilitat de recurs, “la responsabilitat serà de qui va aprovar la suspensió: la JGL i de l'alcalde. I per a cobrir-se les esquenes, davant del risc de prescripció, des de fa poc més d'una setmana els veïns de Paterna estan rebent per via d'apremi una carta on se'ls fa un recàrrec del 10% sobre els diners que deuen de la taxa del fem de 2006. En llevar la suspensió de cobrament, ha donat llum verda per a que per la via executiva es puga embargar directament als comptes corrents de les persones que ell mateix ha convertit en deutors”.

Ara dic Dídac

Pere Rossell

Si hi ha cap especialista en girar la truita segons convé en cada moment, aquest ha de ser per necessitat l'alcalde d'aquesta vila. No és la primera vegada i se suposa que tampoc no serà la darrera, que Agustí gire el discurs segons bufa el vent. Sol passar en aquesta mena de polítics que sempre volen quedar bé amb tothom, però que mai aconsegueixen l'objectiu que es proposen. Regalen tant les oïdes de l'auditori, que sovint cauen en l'astracanada més vergonyosa o, com en aquest cas, a un pas de l'incompliment legal.

La gent de la vila, ja comença a conèixer l'alcalde de la cova i sap que, per tenir la tranquil·litat que dóna el deure complit, s'ha de procurar pagar els arbitris, taxes i impostos municipals per molt injustos que es consideren i, després, si cal, reclamar el que no es trobe de justícia. Aquest alcalde, ja se sap, parla molt, però com deia la meua iaia: de formen ni un gra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.