Política

maresme

Mataró fa pinya per l'obra social de Caixa Laietana

Acord de tots els grups polítics per la continuïtat de la fundació i el llegat dels 150 anys de l'entitat a la ciutat

La continuïtat de l'obra social de la Fundació Caixa Laietana ha aconseguit una imatge inèdita al consistori de Mataró: la unitat de totes les forces polítiques. CiU, el PSC, el PP, PxC, ICV-EUiA i la CUP han escenificat aquesta setmana una trobada amb la premsa prèvia al ple en què es va aprovar una moció conjunta de suport al llegat social, cultural i patrimonial de l'entitat bancària, en dubte com a conseqüència del rescat de Bankia. A l'Ajuntament temen que, sense el suport econòmic de Bankia, el treball al territori de Caixa Laietana tingui els dies comptats. En la moció conjunta es va integrar la voluntat de tot l'Ajuntament que, un cop garantida “la total transparència de l'entitat”, l'administració local col·labori en la supervivència de la tasca realitzada per aquesta entitat en els seus 150 anys d'història.

Lligar la biblioteca

En concret, i tal com va ressaltar l'alcalde, Joan Mora (CiU), un dels punts bàsics als quals la ciutat “no pot renunciar” és la biblioteca de Caixa Laietana, que disposa d'un fons bibliogràfic d'uns 400.000 volums “i guarda la bibliografia més completa de Mataró i el Maresme”. La proposta municipal és que l'equipament passi a formar part de la xarxa pública de biblioteques, a banda que tindrà cura també del manteniment de la resta de centres de l'entitat que hi ha a la ciutat, i farà que participin en la seva gestió altres entitats locals i organismes autònoms de l'àmbit municipal.

Mora va avançar divendres que ja s'ha concretat una entrevista amb el president de Caixa Laietana, Josep Ibern, per traslladar-li els acords presos al ple. Tot i això, i en declaracions fetes a Mataró Ràdio, Ibern va precisar també divendres que la institució que representa està disposada a buscar punts d'unió amb l'administració local, però va voler deixar clar que la biblioteca “continuarà sent de Caixa Laietana”.

L'acord conté també la previsió que el consistori vetllarà per la preservació dels llocs de treball, “i també pel respecte als drets laborals de les persones que hi treballen”. L'alcalde mataroní va confirmar que el compromís establert amb la Fundació Caixa Laietana passa “per la presència directa de les entitats de la ciutat i el consistori en el seu patronat, amb capacitat executiva i de gestió i amb voluntat d'assegurar-ne el correcte funcionament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.