Política

PxC arriba la Catalunya Nord

Divendres 16 es presenta a Perpinyà l'organització perpinyanesa de Josep Anglada

El partit d'extrema dreta es pronuncia contra la immigració i a favor del català a les escoles nord-catalanes

Plataforma x Catalunya “arriba a la Catalunya Nord abans que al País Valencià i a les Illes Balears” afirmen els seus militants perpinyanesos. Fins ara els lligams de Plataforma x Catalunya amb militants d'extrema dreta de la Catalunya Nord eren discrets. S'havia notat la presència privada d'algun dirigent de la formació racista sud-catalana a la celebració de Sant Jordi al castell de Guifré el Pilós a Rià, organitzada per militants nord-catalans de la nebulosa política dels identitaires de l'Estat francès. Es tracta de l'extrema dreta “anti-jacobina” que defensa “les identitats naturals europees”. Un tret que els caracteritza, també, és l'oposició frontal al Front National de Marine Le Pen que consideren “massa tou i jacobí”. A la Catalunya Nord tenen la web Terra i Poble i el Casal Europa on es reuneixen una seixantena de simpatitzants.

PxC s'organitza

Dirigits per Llorenç Perrié Albanell, portaveu de la Plataforma x Catalunya Nord, una desena d'afiliats estan realitzant una campanya de captació a Perpinyà i la seva intenció és presentar-se a les eleccions municipals i regionals del 2014. En el seu programa reivindiquen “el conjunt etnocultural català, la seva llengua i la seva cultura” al mateix temps que focalitzen bona part del seu discurs contra la immigració, sobretot la musulmana. Per la seva banda, El líder frontista nord-català i número dos del Front National de Marine Le Pen, Louis Aliot, els defineix amb menyspreu com a “euroregionalistes i antifrancesos”.

Mitja clandestinitat

Els militants de Plataforma x Catalunya Nord organitzen la presentació del partit dissabte 16 de juny a Perpinyà, en una festa de celebració del solstici d'estiu. El lloc de l'acte no el volen fer públic, com tampoc l'adreça del Casal Europa. Només donen un correu electrònic i un telèfon, en els fullets que distribueixen a Perpinyà i a la seva web, per a que les persones interessades els contactin. Abans de poder accedir a les seves activitats, hi ha una entrevista prèvia on es fa una mena d'examen del futur simpatitzant o militant.

Un dels primers comunicats signats com PlataformaxCatalunya Nord és per pronunciar-se a favor del català a les escoles nord-catalanes, argumentant que “per a la continuïtat identitària catalana a la Catalunya Nord, els nostres responsables polítics n'han de prendre consciència i fer el necessari per desenvolupar l'ensenyament del català a l'escola. La Plataforma per Catalunya Nord si obtenim regidors a les pròximes eleccions municipals actuarem per obtenir fileres catalanes en l'ensenyament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.