Política

Egipte torna a les urnes

La segona volta de les presidencials enfronta el continuisme i els Germans Musulmans

La decisió judicial de dissoldre el Parlament sacseja les hores prèvies

La participació i el frau, els dubtes d'una votació històrica

Les discussions polítiques als carrers pugen de to a mesura que s'acosta la data. Cinquanta milions d'egipcis tornen a estar convocats avui i demà a les urnes en la segona ronda de les primeres eleccions presidencials des de la marxa de Mubàrak. Les votacions presentaran un històric enfrontament entre els Germans Musulmans i l'antic règim davant l'atenta mirada de les forces revolucionàries. La participació electoral, així com la presència o no de frau, són les grans incògnites de les votacions.

Les eleccions tornaran a tenir l'atenta supervisió del Consell de les Forces Armades del mariscal Tantawi. Més de 1.500 soldats es mobilitzaven en la jornada d'ahir per controlar la seguretat dels prop de 13.100 col·legis electorals repartits arreu del país. Tot enmig de l'últim terratrèmol polític produït per la polèmica sentència del Constitucional que dijous passat resolia dissoldre el Parlament, de majoria islamista, i donar via lliure al candidat continuista Ahmed Shafiq. La decisió retornava el poder legislatiu a un règim militar que ahir afirmava que pretén supervisar el procés de redacció constitucional. L'exèrcit enviava ahir l'ordre de dissolució al Parlament i l'envoltava militarment en vista de la por d'aldarulls. Malgrat tot, els carrers del país resultaven sorprenentment tranquils. Ni el que alguns experts qualificaven de “cop d'estat sense tancs” va portar els egipcis als carrers. Ara caldrà veure si els durà a les urnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.