Política

HISENDA

Celrà ha de tornar 50.000 euros per haver executat un aval fora de termini

L'anterior govern havia usat els diners per acabar uns pisos que Akasvayu va deixar a mig fer

El consistori té dos mesos per pagar al Banc de València

L'Ajuntament de Celrà haurà de tornar 49.662,43 euros, que és la xifra que li reclama el Banc de València. Aquests diners són l'aval que l'anterior equip de govern de Celrà hauria executat fora de termini per acabar unes obres que l'empresa Akasvayu va deixar a mig fer. La sentència 113/2012 del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona obliga Celrà a pagar els 50.000 euros abans de dos mesos.

El 22 de juny de 2006, el Banc de València va fer un aval a Akasvayu –número 06005875 i amb el 30 de juny del 2007 de data de caducitat– en relació amb la promoció de pisos que feia a Celrà, a l'encreuament del carrer Germans Sàbat i la C-66 (la carretera de Palamós). Segons explica l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), l'aval obligava el banc a pagar a l'Ajuntament els gairebé 50.000 euros si Akasvayu no acabava les obres.

La sentència exposa que l'anterior govern de Celrà (Entesa per Celrà-CiU) va executar l'aval l'abril del 2009. Això va fer que Banc de València reclamés els diners a l'Ajuntament, que ara es veu obligat a tornar-los. “La sentència diu que aquests diners no els ha de pagar ni l'Ajuntament ni l'avalador [Banc de València] i que ara hauríem de buscar el propietari d'aquelles obres, que és qui se n'hauria de fer càrrec.” El canvi de mans dels pisos pel mal estat del sector fa que Cornellà vegi difícil que l'Ajuntament recuperi part dels 50.000 euros.

LA FRASE

Aquí a Celrà alguna cosa fallava i no es feia bé. Moltes sentències ens han anat en contra
Dani Cornellà
Alcalde de celrà (CUP)

LA XIFRA

30.06.07
És el dia en què
caducava l'aval subscrit per Akasvayu i el Banc de València. Celrà el va executar l'abril del 2009.

Dues sentències ja havien costat 40.000 euros

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha dit que la sentència que obliga el consistori a pagar 50.000 euros pels pisos del carrer Germans Sàbat és la tercera a la qual l'equip de govern (CUP-ICelrà) ha de fer front l'últim any. Cornellà diu que l'Ajuntament ja ha hagut de pagar més de 40.000 euros per altres dues sentències: la del geriàtric i la del subsector 3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.