Política

POLÍTICA

Santa Pau es declara “moralment” exclòs de la monarquia

L'Ajuntament de Santa Pau s'ha afegit als municipis catalans que en les darreres setmanes s'han declarat moralment exclosos de la monarquia espanyola, en haver aprovat en el seu darrer ple municipal la moció corresponent. Hi van votar a favor els cinc regidors de l'equip de govern (UxSP-AM) mentre que dels quatre edils de l'oposició, de CiU, tres es van abstenir i una, va votar-hi en contra.

Sense consens

La iniciativa havia estat d'UxSP-AM, que va mirar d'arribar a un acord amb CiU per presentar una moció consensuada, cosa que no va ser possible, segons ha explicat l'alcalde, Pep Company. En el document es declara la vila de Santa Pau “moralment exclosa de la monarquia espanyola”; s'expressa la voluntat “de viure en uns Països Catalans plenament lliures i democràtics” on “es respecti la sobirania popular i la igualtat entre els ciutadans” i se sol·licita al Parlament de Catalunya “els tràmits necessaris per presentar una proposició de llei al Congrés d'Espanya de reforma de la Constitució Espanyola que contempli l'abolició de la monarquia i permeti iniciar un procés de separació de la nació catalana i de qualsevol altra de l'Estat”.

Referèndum

També s'insta el Parlament, en el cas que es denegui la reforma de la Constitució, “a iniciar els tràmits per donar compliment a les aspiracions exposades mitjançant la convocatòria d'un referèndum d'independència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.