Política

L'alcalde de Lloret aposta per la sobirania si no hi ha pacte

Romà Codina (CiU) assegura que, si no s'aconsegueix el concert econòmic, no quedarà cap altre camí que l'estat propi

Considera que serà la manera de posar fi a les retallades en salut i educació

“Si no s'arriba al pacte fiscal com al País Basc o Navarra, haurem d'anar més enllà.” Ho va deixar anar Romà Codina (CiU), alcalde de Lloret de Mar, ahir a la matinada durant la sessió plenària d'aquest mes.

El ple ja feia més de sis hores que durava i no es debatia pas cap moció independentista, sinó una sobre sanitat. Va ser llavors quan l'alcalde, que intervé poc i per matisar altres comentaris, va etzibar: ”Hem de demanar com a catalans el que ens pertoca; si es quedés aquí el que marxa i no torna, no hauríem de parlar tant.” Un cop dit això va fer una aferrissada defensa del “pacte fiscal” entès com el concert econòmic basc i navarrès. “Potser no tocaria en aquest punt i potser em tocaran el crostó, però és així”, va puntualitzar. I va avançar que, si la petició del govern de la Generalitat no és escoltada pel govern espanyol, “hauré de plantejar una moció per la independència”.

Codina, davant la sorpresa de la resta de regidors, va continuar assegurant que demanaria “allò que ens pertoca” amb “seny” i “justícia”. L'improvisat discurs independentista de Codina va arribar a la recta final del ple amb una moció sobre el sistema públic de salut, que en precedia una altra sobre les subvencions a les escoles bressol municipals. “No podem anar fent la moció de plorar, hem d'anar més enllà”, va sentenciar.

Romà Codina no troba cap sentit a l'AVE a Galícia

Romà Codina va argumentar la defensa de la dualitat: concert econòmic o independència, amb xifres: “9.000 euros per família de diners que se'n van i no tornen”, “de cada 1.000 euros, 430 no tornen”. L'alcalde va denunciar també “infraestructures que no tenen cap sentit, com ara l'AVE que va a Galícia, amb tot el respecte pels gallecs”, va afirmar. Lloret de Mar es va adherir fa quatre mesos a l'Associació de Municipis per la Independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.