Política

Política

Puigdemont veu el tren com la clau per transformar Girona

Puigdemont aposta, en el balanç de l'any en el govern, per iniciar el debat i buscar un ampli consens pel futur model urbà que deixarà el projecte ferroviari com a “gran oportunitat del segle XXI per a la ciutat”

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, veu en el projecte del tren ferroviari “la gran oportunitat de transformació de la ciutat en aquest segle XXI”. Així ho va expressar en la conferència que va fer al centre cultural La Mercè davant de més de 250 personalitats del món empresarial, social, cívic i polític per fer balanç del primer any de govern de CiU a la capital gironina.

Per Puigdemont, el gran debat sobre el futur de la ciutat ha de superar “acords de polítics conjunturals o de tretze vots en el ple, per fer un debat serenament i sense pors, amb tots els elements i tots els actors, perquè la ciutat que planifiquem és la que haurà de servir a les generacions de futur que avui no són aquí”. Una ciutat que aposti per la creativitat i garanteixi les oportunitats són les línies de futur que va marcar Puigdemont i cap on vol dur la ciutat el govern municipal en el que queda de mandat.

Prioritat en la crisi

Malgrat tot, l'alcalde va assenyalar quin és el principal objectiu marcat pel govern de Girona: “Plantar cara a la crisi, perquè és allò que ens crema els dits.” Com ja ha reiterat, l'aposta per potenciar la marca turística de Girona “com a referent mundial” i potenciar els sectors com ara el turisme i el comerç és per Puigdemont “el principal motor que calia sacsejar perquè ens ajudi a sortir-ne amb la complicitat del sector”, així com crear una agenda europea que reforci el paper de Girona com a “node de l'euroregió”. Per tot plegat, l'alcalde de CiU veu necessari que Girona treballi per garantir “situar-se a la part mitjana alta de les ciutats d'excel·lència per poder-hi competir”. En una conferència d'una hora i escaig, Puigdemont també va explicitar l'esforç d'aquest primer any “per implantar una nova manera de governar parant l'orella a la societat i amatent al que demana la ciutadania”.

En aquest punt va admetre: “També els acords i consensos s'han de fer més extensos als altres grups municipals, i segur que entre els deures, i com a responsabilitat nostra i meva, fer arribar més acords a tots els racons.” L'aposta pels barris i el treball del dia a dia van ser altres aspectes que va citar, en un acte que va arrencar amb una conversa amb el periodista Salvador Garcia-Arbós.

LES FRASES

Tenim una prioritat: fer front a la crisi, i ho fem mirant a les persones amb el turisme, el comerç i la projecció de la marca Girona al món
Hem de lluitar contra la crisi des de la qualitat i l'excel·lència, donar-hi valor per poder competir
Carles Puigdemont
alcalde de Girona
Les claus

Un mandat complicat i amb molt poques medalles

Dani vilà

CiU va obtenir fa un any un dels objectius anhelats: arribar a l'alcaldia de Girona després de 32 anys en mans socialistes. L'arribada, però, s'ha produït en un moment extremadament complicat en la gestió municipal, en què els ajuntaments pateixen en excés pel seu futur i per la viabilitat econòmica dels pròxims anys amb les incerteses que provenen d'administracions supramunicipals.

Època magra

Ben poques medalles es podrà penjar el govern municipal de CiU en un context complicat i en què difícilment es pot hipotecar el futur prometent inversions per a nous grans projectes. La creació d'ocupació i la generació d'activitat econòmica són polítiques centrals que no poden fallar, perquè una mala política podria augmentar els problemes als que ho estan passant malament.

El joc partidista

La situació és prou complicada perquè tots els partits entenguin que encara falten tres anys per a les eleccions i cal, potser, deixar de banda el joc partidista i pensar més a unir-se per Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.