Política

política

Els grups de la Diputació rebutgen la ‘recentralització'

Els portaveus de CiU, PSC i ERC es trobaran aquest mes per consensuar una resposta a les retallades al món local

A iniciativa del portaveu d'ERC, Roger Torrent, el ple de la Diputació de Girona va acordar ahir, en el torn dels precs, que els representants dels tres grups es trobaran aquest mes per consensuar un escrit en contra de les darreres mesures aprovades pel Consell de Ministres, encaminades a buidar de competències i regidors els ajuntaments

Torrent va manifestar que les darreres retallades del govern espanyol són un atac al model català de plantejament territorial i administratiu, limiten l'autonomia local i resten pes a les administracions més properes als ciutadans i obeeixen a una clara voluntat recentralitzadora de l'Estat espanyol. Estanis Puig, del PSC, va defensar també la necessitats de fer un front comú en vista del que va qualificar d'“atac polític”. I el president de la Diputació, Jaume Torramadé, va parlar d'“atemptat important en contra del món local”, enfront del qual cal una posició clara i contundent per part dels tres grups polítics amb representació a la Diputació. “El món local tracta directament amb persones; a diferència d'altres administracions que prenen decisions a partir d'analitzar dades estadístiques. Ara sembla que tota la culpa la té el món local, quan en realitat aquesta administració s'ha encarregat sempre de buscar solucions als problemes reals de les persones”, va raonar Torramadé.

LA FRASE

El món local tracta amb persones, mentre que altres administracions ho fan amb estadístiques
Jaume Torramadé
president de la diputació

El pla de carreteres inclou camins

El ple de la Diputació va aprovar el nou pla de carreteres locals de les comarques gironines, que incorpora nous camins municipals com a integrables a la xarxa per aconseguir la màxima protecció amb la màxima seguretat jurídica. Amb aquest acord, que s'ha pres després d'escoltar les al·legacions dels ajuntaments, la Diputació obre la porta a fer-se càrrec de les carreteres municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.