Política

hisenda municipal

L'Estat no veu res il·legal en el crèdit de Tossa

Una interlocutòria del Tribunal de Comptes tanca l'expedient sobre el pla de sanejament aprovat el 2006

El Tribunal de Comptes de l'Estat ha tancat l'expedient obert arran d'una investigació de la Sindicatura de Comptes, per una operació de crèdit de 6 milions que va fer l'Ajuntament de Tossa el 2006, quan Pilar Mundet (PSC) n'era alcaldessa. Abans de la investigació de la sindicatura, el grup de CiU havia interposat, a més, un recurs contenciós administratiu contra el pla de sanejament (l'operació de crèdit). Aquell contenciós es va “arxivar definitivament per la inactivitat de la part actora”, segons s'exposa al text de la interlocutòria del tribunal, que exposa que l'origen de la incoació de l'expedient és l'informe de fiscalització de la Sindicatura de Comptes de l'exercici del 2006 a Tossa.

L'any 2010 la Sindicatura de Comptes va determinar que els crèdits de gairebé sis milions d'euros que es van contractar aleshores per tirar endavant un pla de sanejament municipal havien estat usats vulnerant diversos punts de la llei reguladora de les hisendes locals. El tribunal ha acordat, finalment, que no és procedent “la incoació de judici” . Per la seva banda, el grup de CiU en el seu contenciós feia referència a suposats incompliments greus per part de tècnics i polítics municipals, que ara han quedat tancats. La portaveu de CiU, Imma Colom, va desmarcar-se ahir de la investigació de la sindicatura i el tribunal: “Han actuat d'ofici, és cert que nosaltres vam posar un contenciós, però el vam abandonar, perquè si el tribunal ja ho investigava d'ofici no calia que hi fóssim”, va argumentar.

Mundet va anunciar a més que en el ple del 13 de setembre renunciarà a l'acta de regidora, cosa que ja fa temps que volia fer, però que ara pot fer més tranquil·la. Mundet va manifestar que, després de 25 anys en la política municipal, ja és hora de donar pas a gent més jove. “Feia massa temps que demanava el relleu. Ja he complert de sobres”, va dir. Va argumentar, a més, que si no espera a acabar el mandat és perquè en acabar segurament li tornarien a proposar que encapçalés la llista. “Fa tres mandats que demano el relleu”, va explicar. La rellevarà en el càrrec Anna Gata Campillo.

LES FRASES

Ja sabia que no hi havia cap indici de culpa, i ara me'n puc anar tranquil·la, he complert de sobres.
Pilar Mundet
Portaveu del PSC a Tossa de mar
Vull deixar clar que CiU no ha tingut res a veure amb la investigació, que s'ha fet d'ofici
Imma Colom
Portaveu de CiU
El més lamentable és que CiU ha enverinat la vida municipal amb les seves acusacions
Gisela Saladich
Alcaldessa de Tossa

Pilar Mundet plegarà el setembre

Pilar Mundet (PSC) ja fa 25 anys que és a la política municipal. Nascuda fa 50 anys a Tossa, és llicenciada en filologia espanyola i catalana i professora de llengua i literatura en excedència des del 2003. Va ser alcaldessa de Tossa del 2003 al 2007. Tot i que ahir Mundet no va fer cap referència a divergències, en una entrevista el mes de març ja va deixar clar que se sentia incòmoda al govern actual, amb el qual ha topat en diferents temes, com ara a l'hora de plantejar-se si cal un port esportiu a Tossa. Llavors ja deia que el grup del PSC es plantejava “totes les hipòtesis”, atès que molts se sentien incòmodes no només pel suport del TU al port sinó per l'increment de l'IBI i altres temes. Ja fa mesos que insinuava la possibilitat de deixar el càrrec de regidora, fet que es va confirmar ahir. El que no és tan clar és si trontolla, a més, el pacte TU-PSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.