Política

política

La marxa cap a la independència passa per l'Alt Empordà i el Gironès

Montserrat Carulla i Txe Arana participen en la marxa a Figueres

A Salt es cus una estelada gegant

També es fan actes en cinc piscines del Gironès

La demarcació va viure ahir una jornada intensa en la reivindicació de la independència de Catalunya amb diversos actes organitzats per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) en el marc de la Marxa cap a la Independència.

Unes 300 persones van participar en la marxa, que va recórrer diversos carrers del centre de Figueres i en què es van poder sentir diverses proclames independentistes. En la capçalera es va portar la pancarta amb el lema “Un país en marxa cap a la independència”. El recorregut va acabar a la plaça Josep Pla, on es va fer un acte en què van intervenir les actrius Montserrat Carulla i Txe Arana. La celebració va acabar amb un concert de Josep Tero, al qual van assistir prop de 700 persones.

A Salt durant tot el dia es va estar cosint una estelada gegant a partir de trossos de tela on els veïns anaven escrivint dedicatòries. Es trobaven lemes com ara “Som i serem”, “Avui i sempre, Catalunya lliure”, “Somiem i lluitem per un país millor” o “Espavilem que hi ha molta feina a fer”, entre d'altres frases. Durant tot el dia van ser moltes les persones que van deixar escrit un pensament en el fragment de roba. La jornada va estar amenitzada per balls, concerts i lectura de poesia, amb la participació de l'exalcalde Salvador Sunyer. “M'agradaria que fóssim independents i viure la nostra; sempre ens han tingut collats”, va explicar la Carme, una de les participants. Un cop s'acabi de cosir –podria superar els vuit metres de llarg– es penjarà del campanar de l'església –“Tenim el permís del rector”, va assegurar Narcís Burch, membre de l'ANC– i d'altres edificis emblemàtics de Salt.

Els actes de l'ANC amb motiu de la Marxa cap a la Independència també es van traslladar a cinc piscines municipals del Gironès –Girona, Salt, Sant Gregori, Fornells i Vilablareix–, on es van muntar parades informatives i es va convidar els banyistes a mullar-se per la independència. “Tot i que el temps no ha acompanyat gaire, han vingut unes quantes persones a signar i demanar informació”, va dir Miquel Tarrés, membre de l'Assemblea, en la parada a la piscina municipal de la Devesa, a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.