Política

Ernest Maragall creu que hi ha molta més gent al PSC que pensa que cal la hisenda pròpia

El diputat socialista explica que va decidir trencar la disciplina de vot perquè una reivindicació a Madrid d'aquestes característiques demana “unitat catalana”

Assegura que va actuar “d'acord amb el que havia defensat i amb una determinada convicció”

El diputat socialista Ernest Maragall ha afirmat aquest dijous que hi ha molta més gent al PSC que pensa com ell i creu que és necessària una hisenda pròpia, però “altra cosa és que es tradueixi en la decisió de vot”, ha afegit. Després de trencar ahir la disciplina de vot del partit al ple del pacte fiscal i votar-hi a favor, Maragall ha explicat les seves raons a Catalunya Ràdio, en què ha argumentat que una reivindicació a Madrid d'aquestes característiques demana “una unitat catalana que no vol dir innocència ni seguidisme”. Ha afegit que va actuar “d'acord amb el que havia defensat i amb una determinada convicció”.

Després de parlar-ne amb el grup socialista abans i el mateix dia del ple, Maragall assegura que va mantenir la seva posició respecte de la hisenda pròpia i que va emetre el seu vot favorable, a diferència de la resta de socialistes que es van abstenir, convençut que “era millor participar de la voluntat general majoritària i estar a dins i del tot” en la reclamació del pacte fiscal.

L'equilibri no és senzill entre les argumentacions del partit i les conviccions personals, ha aclarit Maragall, que assegura haver votat a favor del pacte fiscal en conjunt “malgrat CiU i no gràcies” a ells, ja que al seu parer podrien haver sumat al PSC en aquest acord si haguessin actuat “d'una altra manera” i en aquest sentit s'ha mostrat crític “amb com es van dur les coses”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.