Política

Acusen d'homicidi la dona de Bo Xilai

Gu Kailai i un empleat domèstic haurien mort un empresari britànic

El polític xinès va caure en desgràcia el març passat

La fiscalia va acusar ahir formalment d'homicidi l'esposa de l'exdirigent regional del Partit Comunista Xinès (PCX) Bo Xilai, Gu Kailai, per la mort de l'empresari britànic Neil Heywood, amic de la família, el novembre de l'any passat, segons va informar l'agència oficial Xinhua. Gu i un empleat domèstic haurien enverinat Heywood després que l'empresari hagués amenaçat el fill del matrimoni per un “conflicte d'interessos econòmics”.

Inicialment, la policia de Xongqing, a l'est del país, va informar que Heywood va morir d'un atac de cor després de beure alcohol. La família i l'ambaixada britànica van pressionar perquè es reobrís el cas. Un advocat de la família va revelar que el procés contra Gu s'iniciarà al principi d'agost.

Bo Xilai, que aspirava a convertir-se en membre del Comitè Permanent del Politburó en el pròxim congrés del partit, va ser destituït el 15 de març com a cap de la formació a Xongquing per haver intentat suposadament impedir la investigació sobre l'assassinat de Heywood.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.