Política

Sardanes i animació

La cobla La Principal de la Bisbal va ser l'encarregada d'amenitzar la vetllada de sardanes, que es va cloure amb la composició de Ricard Viladesau, ‘Girona m'enamora'

Els més petits van poder gaudir dels inflables i les gralles, i el grup de percussió Bloc Quilombo va fer una cercavila des de l'entrada al recinte fins al peu de l'escenari

“Tot està per fer i tot és possible. Posem-nos junts a treballar, amb guants blancs i mans de ferro, i fem possible que aquesta estimada Catalunya nostra esdevingui pels nostres fills una terra d'esperança, rica, plena i lliure.” Amb aquest “consell” de Martí i Pol, Maria Teresa Codina, de la Colla Sardanista de la Lira Vendrellenca, va obrir pas a les sardanes, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal “la millor cobla de totes les que es fan i es desfan”, va dir. A l'acte també hi van participar dues colles veteranes en actiu: Aires de Girona, del GEiEG de Girona, i la Lira Vendrellenca, d'el Vendrell, que van sortir a plaça amb el galop d'entrada El meu promès, de Bertomeu Ballmajor, i van ballar la sardana de lluïment: Catalanitat, en record del 50è aniversari de la mort de Vicens Bou. La següent composició, Pensant en tu, de Blanc Reinal, la va poder ballar el públic general, va seguir la segona sardana de lluïment: La flama de la sardana, del compositor de 96 anys Tomàs Gil Membrado “encara en actiu”, i va acabar amb les sardanes A l'ermita de Collbàs, de Francesc Mas Ros, i la sardana de germanor Girona m'enamora, de Ricard Viladesau.

Mentre es ballaven sardanes, els més menuts també van poder disfrutar amb els inflables de l'empresa Mòbil Parc. N'hi havia quatre: un brau mecànic, una pista de recorregut ràpid per esquivar obstacles, una atracció amb karts ecològics i llits elàstics on s'hi van formar llargues cues.

La festa també va tenir un espai per a la Fira de la Llibertat, ocupat per 37 estands que van posar a la venda productes relacionats amb la identitat catalana. L'empresa Mercatalà, per exemple, ven per internet roba esportiva i complements amb símbols catalans. La Nostra Identitat ven xancletes que “deixen l'empremta d'una estelada quan es camina per la sorra de la platja”; Amunt Disseny ven productes del món casteller; Barretinaire Jaume Generó ven barretines, i l'empresa Xecna ven begudes “amb un component emocional català”.

37
estands
van formar part de la Fira de la Llibertat. Van posar a la venda productes relacionats amb la identitat catalana.
Inauguració
A les sis es va obrir el recinte amb el so de les gralles de La Concullera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.