Política

Més de 15.000 persones omplen la Devesa de Girona en la gran festa ‘Catalunya vol viure en Llibertat'

El festival ha arrencat a dos quarts de sis de la tarda amb les sardanes de la cobla La Principal de la Bisbal

Alguns dels independentistes detinguts en l'operació Garzón del 1992 han presentat la festa

Més de 15.000 persones han celebrat aquest diumenge la gran festa Catalunya vol viure en llibertat al Parc de la Devesa de Girona. El concert, organitzat per El Punt Avui rememora el que va tenir lloc avui fa vint anys per protestar contra la detenció d'independentistes catalans ordenada pel jutge Baltasar Garzón.

Precisament, el concert ha estat precedit per la projecció del documental Operació Garzón contra l'independentisme català, a l'Auditori de Girona, situat just al costat de l'àrea del festival.

Poc després de dos quarts de sis de la tarda, la cobla La principal de la Bisbal ha obert la festa amb les primeres notes musicals de la tarda. Els tambors del grup de percussió Bloc Quilombo han agafat el relleu i han encapçalat un cercavila des de l'entrada del recinte fins a peu d'escenari.

Una vegada allà, el periodista d'El Punt Avui Jordi Grau ha presentat el concert acompanyat d'alguns dels independentistes detinguts el 92.

Després, ha arribat el torn de l'espectacle per als més joves, amb l'animació d'Àngel Daban & Jordi Tonietti. El pop dels Marge d'Error, Amelie, i Macedònia ha continuat amb la festa enmig de crides a la independència i un mar d'estelades. La percussió de Santi Arisa i els Xirois ha animat els relleus entre banda i banda i ha introduït el grup més nombrós de la nit, els Gospelians.

Poc abans de les deu de la nit ha arribat un dels moments àlgids del vespre amb Els Catarres, en format duo, que s'han endut una gran ovació d'un públic molt entregat.

A banda de les 34 actuacions musicals, la festa també ha comptat, entre d'altres activitats, amb un parc infantil i una fira amb 37 parades d'entitats, grups polítics i productes de la terra. La festa també ha comptat amb l'assistència de moltes personalitats de la societat civil catalana, la política i la cultura que s'han adherit a la jornada reivindicativa. Entre aquestes, la cantant Núria Feliu o el portaveu del govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.