Política

Política

Els policies locals de Roses protesten perquè hauran de treballar més hores

Hauran de fer 40 hores en lloc de 37,5 i en donen la culpa a l'Ajuntament

Govern i oposició de Roses intercanvien retrets pel mercat suspès de Santa Margarida

Una vintena de representants dels serveis de policia local de Roses es van concentrar ahir davant de l'ajuntament –coincidint amb el ple– per protestar pel fet que a partir d'ara la seva jornada laboral passarà a ser de 40 hores setmanals, en lloc de 37,5 com fins ara. El conflicte rau en la diferència d'interpretació que fan l'Ajuntament i els treballadors referent de l'aplicació de la llei de pressupostos de l'Estat espanyol. Àlex Duran, portaveu de la protesta i representant de Comissions Obreres a les comarques de Girona d'aquest sector professional, explica que la mesura “ha indignat els policies municipals perquè ha estat imposada de manera unilateral per l'Ajuntament, que a més s'ha negat a dialogar amb els treballadors”. Per part de l'Ajuntament, tant l'alcalde, Carles Pàramo, com el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, van afirmar durant el ple que la modificació d'horaris ve imposada per la nova llei de pressupostos. “Nosaltres no fem la llei, i la llei diu que els funcionaris que estan dins un conveni específic –és el cas de la policia local de Roses– si feien 37,5 hores han de passar a fer-ne 40”, va dir Tarrero. Al començament i al final del ple, els policies municipals van protagonitzar una sorollosa xiulada davant de l'ajuntament per manifestar la seva discrepància.

Retrets durant el ple

L'absència de debat en els punts de l'ordre del dia del ple d'ahir a Roses va fer que la tensió entre el govern municipal i els grups de l'oposició es traslladés en el torn de precs i preguntes, referint-se als policies municipals i posteriorment al mercat artesanal de Santa Margarida, –iniciat i suspès al cap d'una setmana per les protestes dels comerciants–. El PSC i GdP van criticar com s'havia gestionat el tema del mercat i fins i tot van demanar-ne responsabilitats a l'alcalde i al regidor de Fires, Ambrosio Martínez. L'oposició va preguntar sobre una possible incompatibilitat del càrrec de regidor i el fet que el fill de Martínez presideixi Afiter, l'entitat que va organitzar el mercat. També van retreure al regidor el fet que hagi estat vist en una de les parades del mercat venent els seus productes. Carles Pàramo i Ambrosio Martínez van descartar qualsevol incompatibilitat i van reiterar que l'objectiu essencial de l'intent d'establir un mercat a Santa Margarida era ocupar l'espai per apartar-ne els top manta. L'intercanvi de retrets entre els representants del govern municipal i l'oposició va tensar el final del ple. “Potser ens vam equivocar en el plantejament i en demanem disculpes, però hi ha un acarnissament i una mala fe en les crítiques“, va dir l'alcalde abans de donar per tancat el mogut ple d'ahir.

LA FRASE

Pel mercat potser ens hem equivocat i ens disculpem, però hi ha acarnissament en les crítiques
Carles Pàramo
alcalde de Roses

Compensen l'increment d'IVA per l'aigua i la piscina

El ple d'ahir de Roses també va aprovar la baixada de les tarifes vigents en els serveis de subministrament d'aigua i de la piscina, el dos serveis municipals afectats per la pujada de l'IVA. A partir de l'1 de setembre, l'IVA aplicable al servei municipal de distribució i subministrament d'aigua pujarà del 8 al 10%, i el de les quotes de la piscina municipal ho farà del 8 al 21%. Disminuint les tarifes, el consistori compensarà l'increment de l'IVA fent que les quotes definitives que els usuaris hauran de pagar no quedin alterades, tot i que, segons l'Ajuntament, significarà per al municipi que entre setembre i desembre del 2012 s'ingressaran uns 17.000 euros menys pel servei de subministrament d'aigua i uns 35.000 euros menys de la piscina municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.