Política

Més protestes a les Illes contra la discriminació del català

Una entitat comença un recorregut per Mallorca per denunciar les mentides del PP i les JERC protesten a Maó

Continuen les protestes a les Illes Balears contra la política lingüística del PP. Coincidint amb el període de vacances, el col·lectiu Jubilats de Mallorca va iniciar dimecres passat un recorregut a peu pels diferents municipis de l'illa amb l'objectiu d'informar els ciutadans de la política que du a terme l'executiu del PP a les illes, tant en qüestió de llengua com de paisatge i drets socials.

Segons va explicar un dels impulsors del projecte, Joan Lladonet, la campanya es durà a terme en quatre fases i durarà 14 dies. El recorregut durant la primera fase s'iniciarà a Lluc i acabarà a Manacor; les dues fases següents, també de 14 dies cadascuna, es faran durant els mesos de setembre i octubre, i l'ultima fase es destinarà a visitar tots els barris de Palma. En la campanya Camins contra mentides hi participa Jaume Bonet, que va protagonitzar fa uns mesos una vaga de fam contra la discriminació del català, i l'escriptor i soci de l'entitat Pere Morey.

D'altra banda, diversos militants de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Menorca (JERC) es van concentrar ahir al matí davant de l'Ajuntament de Maó per reclamar a la batllessa Àgueda Reynés que mantingui el topònim català Maó. El portaveu de les JERC Menorca, Joan Albert Pons, va destacar que “ells són la minoria radical que està provocant una inquisició lingüística d'una manera sorprenentment ràpida”. Durant l'acte de protesta, els joves independentistes van desplegar una pancarta que duia per lema “Prou imPPosicions, #ésMaó” i van demanar la dimissió del regidor Salvador Botella per “sa seva obsessió pels decretazos", segons va denunciar Pons, després que el govern ordenés als funcionaris que usin Mahón de topònim.

LA FRASE

Ells són una minoria radical que està provocant una inquisició lingüística ràpida
Joan Albert Pons
Portaveu de les JERC menorca
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.