Política

Més Algemesí proposa que es retiren les distincions atorgades a Franco per l'Ajuntament

El dictador va ser declarat alcalde honorari i fill adoptiu i predilecte i se li va concedir la primera Medalla d'Or

El portaveu del grup municipal Més Algemesí , Josep Bermúdez, ha presentat una proposta d'acord a l'Ajuntament perquè siguen retirats els títols d'alcalde honorífic, fill adoptiu i predilecte, i la Medalla d'Or, atorgats al general Francisco Franco pel consistori en els anys 1946 i 1947.

“Esperem que l'equip de govern estiga del costat del sentit comú i de la legalitat vigent i que almenys no hi vote en contra”, ha declarat Bermúdez.

El regidor de Més Algemesí ha explicat que es va decidir a comprovar les mencions que l'ajuntament franquista havia atorgat al general colpista arran de la sentència que va guanyar el grup municipal de Compromís en l'Ajuntament de València i que obliga aquesta administració municipal a retirar el títol d'alcalde honorífic de la ciutat de València que se li atorgà en 1939.

“Per higiene democràtica no podem consentir cap exaltació de la insurrecció ni de la dictadura, ni podem tampoc consentir un ús pervers i immoral d'unes distincions públiques, distincions que no ens consta que hagen sigut retirades”, ha afirmat Bermúdez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.