Política

Mas topa amb l'estelada

El PSC dóna suport a la proposta de vincular l'Onze de Setembre amb la reclamació del pacte fiscal, però ERC i SI es manifestaran per l'estat propi

L'Assemblea Nacional Catalana rebutja la idea i manté el lema independentista

El tema de fons és qui rendibilitza una reclamació que té un 75% de suport

La proposta d'Artur Mas d'un “pronunciament explícit” en favor del pacte fiscal vinculat a l'Onze de Setembre va generar crítiques i entusiasme a dosis més o menys similars. Divisió d'opinions total. El PP, SI i l'Assemblea Nacional Catalana van rebutjar de ple el plantejament del govern. ERC hi està d'acord però es manifestarà per l'estat propi. Finalment, l'únic suport clar que va obtenir Mas va ser el d'un sorprenent PSC.

La crida de Mas a fer pressió al carrer va encendre el debat previ a l'Onze de Setembre enmig d'un agost endormiscat i de crisi. L'ANC, que mantindrà el lema independentista de la manifestació, rebutja vincular-la al pacte fiscal i tem una apropiació per part de CiU. El conseller Felip Puig va matisar que l'objectiu és que Rajoy vegi que “això no és un embat partidista sinó de tot el país”. ICV-EUiA, que no es defineix ni a favor ni en contra, va proposar com a sortida de consens crear una “assemblea de suport” amb agents socials i econòmics per mostrar que la reclamació no és patrimoni del govern. Aquesta és, però, la qüestió de fons: tots volen rendibilitzar i vehicular una demanda que té, segons el CEO, el suport d'un 75% dels catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.