Política

Clinton promet “accelerar el final del règim d'Al-Assad”

La secretària d'estat dels EUA pacta atorgar més ajuts a l'oposició siriana

Veu vincles entre Damasc i Hezbol·là

La secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, es comprometia ahir a “accelerar el final del règim d'Al-Assad”, prometia ahir a Istanbul fer arribar més ajuda a l'oposició siriana i coordinar amb Turquia mesures concretes, inclosos aspectes d'espionatge i militars. La cap de la diplomàcia dels EUA exposava la seva opinió sobre la crisi siriana en una roda de premsa conjunta amb el ministre d'Afers Estrangers turc, Ahmet Davutoglu, amb qui comparteix els plans de com es podria impulsar Síria un cop caigui el règim.

L'objectiu central és ara, a parer de Clinton, posar fi al conflicte i la dimissió del president Baixar al-Assad. “Hem d'assegurar-nos que la transició sigui com més tranquil·la millor i que no hi hagi marge per als conflictes ètnics”, hi afegia el ministre turc.

A més, Clinton subratllava que Washington vol trencar els llaços que hi ha entre l'Iran, els xiïtes libanesos de Hezbol·là i el govern de Damasc. “Els EUA hem anunciat sancions dissenyades per trencar els vincles entre tots tres, perquè allarguen la violència del règim d'Al-Assad i esperem que altres països ens donin suport”, analitzava la secretària d'estat.

Davutoglu va avançar que, atesa l'onada de refugiats sirians que arriben a Turquia, ja en són 55.000, el govern d'Ankara estudia un mecanisme per protegir-los però dins de territori sirià.

LA XIFRA

82
milions de dòlars és la quantitat que els EUA han destinat per ajudar a resoldre el conflicte sirià.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.