Política

Mascarell: “Vivim sotmesos a la lògica d'un estat contrari als interessos de Catalunya”

El conseller de Cultura fa una crida a la unitat de cara a la manifestació de l'11-S, a la qual assegura que hi assistirà, i afirma que “una fiscalitat pròpia és l'inici de la creació d'un estat propi”

Sobre la polèmica dels Premis Nacionals remarca que “el problema del català no és el castellà sinó l'estat espanyol”

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha fet una crida a la societat catalana per “sumar” a l'hora de reivindicar i defensar els interessos de Catalunya davant l'Estat, en relació a la manifestació del pròxim Onze de Setembre, a la qual ha assegurat que ell sí que hi assistirà. En aquest sentit, Mascarell s'ha mostrat favorable de construir un estat propi perquè “vivim sotmesos a la lògica d'un Estat contrari als interessos de Catalunya”. “Per tant hem de construir-ne un que sigui propi i després ja decidirem la relació amb l'Estat” o amb Europa, ha afirmat.

Per Mascarell, en declaracions a Catalunya Ràdio, en l'actualitat “ja estem en la transició nacional”, en concret, considera que el procés va començar el dia en què el Tribunal Constitucional va rebutjar l'Estatut.

Sobre la polèmica sorgida aquest estiu arran d'unes declaracions del president del Consell Nacional de la Cultura i els Arts (Conca), Carles Duarte, que va considerar que els escriptors catalans en llengua castellana haurien d'optar també a ser Premis Nacionals, Mascarell ha reiterat que veu en bons ulls la reflexió, que considera no hauria sorgit si Catalunya tingués un estat propi. “El problema del català no és el castellà, és l'Estat espanyol”, ha afirmat. En aquest sentit ha defensar un estat propi que guardoni “la literatura feta en català” però que no “deixi de banda” els autors que escriguin en llengua castellana. En aquest punt a posat com a exemple França, assegurant que aquest estat no té cap problema de “fer-se seu” un pintor o autor català o castellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.