Política

Figueres i Girona lloguen un tren per convertir la Diada en “un clam nacional”

Els dos ajuntaments volen animar els ciutadans a participar en la marxa unitària de Barcelona amb un comboi especial pioner a Catalunya

Els ajuntaments de Girona i Figueres, adherits a l'Associació de Municipis per la Independència, volen contribuir a convertir la manifestació unitària convocada per l'Onze de Setembre a Barcelona en “un clam nacional” amb la contractació d'un tren especial que faciliti el viatge als ciutadans que vulguin participar en la concentració a la capital. El comboi, de sis vagons i amb capacitat per a més de 500 passatgers, sortirà el mateix dia 11, a les 3 de la tarda, de Figueres, passarà per Girona cap a 2/4 de 4 i continuarà el trajecte sense més parades fins a Barcelona, on arribarà al passeig de Gràcia amb prou antelació per a la marxa organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les 6 de la tarda. El tren de tornada sortirà a les 9 del vespre. Els bitllets, d'anada i tornada, costaran 10 euros per als adults i 5 per als menors de 14 anys, amb l'objectiu de facilitar al màxim el desplaçament de famílies senceres, i es podran adquirir a partir de la setmana que ve de manera presencial als dos ajuntaments o a través d'una aplicació web de les respectives pàgines municipals.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya, on ja hi ha tradició de llogar autocars per a actes puntuals, però no pas trens, va ressaltar ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en la presentació d'aquest projecte conjunt amb el qual volen donar resposta a “una oberta reclamació de la societat civil”. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va explicar per la seva banda que l'acord és fruit de la bona sintonia existent entre els dos municipis, una relació, va dir, que “passa per un moment molt dolç, tant en complicitat política com personal”, especialment oportuna, va afegir, quan convé “donar suport al president Artur Mas per posar fi a l'espoliació fiscal”. Tots dos alcaldes van anunciar que l'Onze de Setembre acudiran a la manifestació de Barcelona a bord d'aquest tren especial, que Puigdemont va presentar com una iniciativa a “un preu molt competitiu respecte a la tarifa convencional”.

De fet, és una opció fins i tot lleugerament més econòmica que la de les delegacions territorials de la mateixa ANC, que han organitzat autobusos per als ciutadans que vulguin desplaçar-se a Barcelona per prendre part en la Marxa per la Independència a un preu de 12 euros el bitllet, des de Figueres (la sortida serà a les 2 de la tarda des de l'estació d'autobusos), i a 10 euros per als adults i 6 per als menors de 14 anys, a Girona, en el cas que els bitllets s'adquireixin abans del 5 de setembre; a partir del dia 6, el preu serà de 12 i 8 euros (la sortida serà des de la Copa, a les 3 de la tarda).

LA XIFRA

10
euros serà el cost del bitllet
d'anada i tornada per als adults, i 5 euros per als menors de 14 anys.

Una cita que recupera l'esperit de la Transició

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, té molt clar que aquesta no és una Diada com les altres, sinó “una cita històrica que entronca amb les grans manifestacions de l'inici de la Transició”. Segons el polític convergent gironí, l'Onze de Setembre és una ocasió única per “enviar al món un missatge festiu, ciutadà i transversal de reivindicació nacional”. “Hem de deixar clar que a Catalunya ja en tenim prou de la relació amb l'Estat espanyol, que volem prendre les decisions pel nostre compte”, va dir, i va afegir que el suport ciutadà i parlamentari al pacte fiscal avala aquesta percepció. L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va referir-se també al compromís del món local amb l'esperit de la Marxa per la Independència: “En el marc difícil del país, les ciutats estem disposades a liderar aquest procés”, sobretot, va dir, perquè ”els ajuntaments són els únics que han conservat la credibilitat i la confiança dels ciutadans”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.