Política

“La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver”

ERC denuncia les amenaces militars contra Catalunya d'un coronel de l'exèrcit espanyol

Tardà demana la compareixença al Congrés del ministre de Defensa

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha anunciat aquest divendres que demanarà la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, al Congrés davant les amenaces d'un coronel de l'exèrcit espanyol d'intervenir Catalunya.

En una entrevista a un diari digital d'extrema dreta, el coronel Francisco Alamán Castro fa unes declaracions, segons Tardà, “insultants i amenaçants” contra els catalans. “La independència de Catalunya? Per sobre del meu cadàver i el de molts. Els militars vam fer un jurament sagrat: complir l'ordenament constitucional que consagra la unitat d'Espanya com a principi irrenunciable. També vam jurar defensar la seva integritat territorial fins amb les nostres vides”, assegura en una entrevista a Alerta Digital.

“Des d'aquí els dic que acabar amb 1.500 anys d'història no els resultarà fàcil. Espanya no és Iugoslàvia ni Bèlgica”, assegurat.

Alamán Castro també fa referència a Franco, a la dictadura, a la Guerra Civil i a la quantitat de catalans que van anar al bàndol franquista i assegura que “la situació actual és igual a la del 36 però sense sang”.

El diari digital també li pregunta sobre la declaració unilateral d'independència que votarà l'ajuntament de Sant Pere de Torelló i ell respon: “Si el ple aprova aquesta barbaritat s'haurà de procedir a la immediata detenció tant de l'alcalde com dels regidors que votin a favor de la proposta”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.