Política

Jordi Pujol: “Tot l'aparell de l'Estat està mobilitzat contra Catalunya”

L'expresident de la Generalitat assegura en una entrevista al suplement Presència d'El Punt Avui que una Catalunya independent és viable, però que el que és difícil és aconseguir-ho

Rebutja el debat generat pel Conca sobre que escriptors en castellà optin als Premis Nacionals, tot i que afirma que “el castellà és també la llengua de Catalunya”

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol assegura en una entrevista al suplement Presència que acompanya El Punt Avui d'aquest diumenge que la situació de Catalunya en relació amb Espanya és “realment preocupant” i que “tot l'Estat està mobilitzat contra Catalunya”.

En una llarga conversa amb el director del diari, Xevi Xirgo, Pujol afirma que seria “viable una Catalunya independent, tant econòmicament com socialment” però que el “difícil seria la consecució de la independència”.

Sobre el pacte fiscal, Pujol considera que “les perspectives no són positives” i per aquest motiu reclama més suport: “S'ha acabat fer la puta i la Ramoneta. El govern i el Parlament han de ser valents, però la gent de la societat també”. Segons l'expresident, “ens hi juguem l'autogovern, l'economia, l'estat del benestar, la identitat” i fins tot “el respecte”. En aquest sentit, Pujol assegura que davant “l'amenaça” d'ofec de l'Estat, “Catalunya no pot renunciar a l'opció independentista”.

Pujol també parla sobre el debat obert pel president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca), Carles Duarte, que considera que els escriptors en castellà han d'optar també als Premis Nacionals. “No és el moment més adequat per a una proposta com la del Conca”.

Pujol també parlar de CiU, ERC i el PSC, de la manifestació de l'Onze de Setembre, d'Artur Mas, de la Transició, de la crisi i de la llengia.

L'entrevista sencera la podeu llegir al suplement Presència comprant El Punt Avui d'aquest diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.