Política

Homs: “Com més gent hi hagi a la manifestació de l'11-S, millor”

El portaveu del govern assegura que una gran mobilització donarà força al govern per negociar el pacte fiscal a Madrid

Assegura que no li fa nosa el lema de la convocatòria

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha assegurat que no li fa “nosa” el lema de la manifestació de la Diada, i ha cridat a sortir massivament per donar força a la negociació del pacte fiscal.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Homs ha defensat una gran manifestació unitària el proper Onze de Setembre per donar força a la negociació del pacte fiscal i no ha volgut entrar en polèmica sobre la pancarta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Catalunya, nou Estat d'Europa, que encapçalarà la marxa.

“Jo no canviaria el lema de l'11-S. El que hi ha no em fa nosa. I com més gent i hagi a la manifestació, millor”, ha admès.

De fet, ha remarcat que una gran mobilització ajudarà el govern a l'hora de negociar el pacte fiscal amb l'Estat. “A Rajoy, si li donessin a triar, segur que voldria una manifestació petitona, una cosa ben testimonial. Llavors rebria Mas i li diria: vostè al darrere seu construeix un relat que no existeix i entendrà que no li faci gaire cas”, ha explicat.

En relació a les crítiques del secretari general de Solidaritat Catalana, Uriel Beltran, a Artur Mas per no anar a la manifestació de l'11-S, Homs ha etzibat: “perdria poc temps parlant d'ell, va donar suport al senyor Montilla”.

Sobre la situació de les finances, el portaveu ha admès que és “molt delicada”, però ha defensat que encara hi ha entitats que es refien de la Generalitat per contractar un crèdit pont o sindicat en cas de no poder accedir al Fons de Liquiditat.

Sobre les declaracions dels presidents de Galícia o de La Rioja, ha trobat “molt trist” que facin aquest tipus d'afirmacions, i ha constatat que els “molesta que Catalunya tingui llengua, identitat i cultura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.