Política

Sant Pere de Torelló, “territori català lliure”

Un ple extraordinari de l'Ajuntament aprova per unanimitat la moció per la independència

El municipi de Sant Pere de Torelló, a Osona, ha estat el primer de Catalunya a declarar-se “territori català lliure”. Ho va fer ahir al vespre després d'aprovar per unanimitat una moció en què remarca que “la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de manera provisional, en espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes”.

El consistori osonenc va celebrar ahir una sessió plenària extraordinària amb un únic punt a l'ordre del dia: declarar la independència de Catalunya. La moció es va aprovar per unanimitat amb els vots dels regidors d'Entesa per Sant Pere (adherida a Esquerra) i de l'únic regidor de CiU. El text també insta la cambra catalana a sotmetre a votació la declaració “unilateral” de la sobirania nacional de Catalunya en el termini màxim de dos mesos.

Un cop aprovada la moció, es va desfermar l'eufòria i hi va haver aplaudiments i crits d'independència. Unes cinc-centes persones es van concentrar davant del consistori amb estelades en una mostra de suport al text ratificat.

Al Parlament

Recollint el guant de Sant Pere de Torelló, la direcció d'ERC ja va anunciar ahir que portarà al Parlament la resolució del municipi osonenc, en el qual tenen majoria. Una declaració que, per cert, va costar a l'alcalde, Jordi Fàbrega, el qualificatiu de “traïdor” per part d'un coronel anticatalà de l'exèrcit espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.