Política

política

El PSC gironí lamenta que Nadal i Geli perdin poder però acata la decisió

El primer secretari dels socialistes a la demarcació va més enllà i diu que ara allò realment important és que el partit es torni a veure “útil”

Representants del PSC a les comarques gironines lamenten els relleus de Joaquim Nadal com a portaveu del grup parlamentari i de Marina Geli com a presidenta de la comissió d'afers institucionals i els reconeixen la seva vàlua. “Nadal és un dels millors parlamentaris del país i perdrem les seves intervencions i la força d'un diputat brillant i amb solvència”, va manifestar ahir Pia Bosch, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona. “A Marina Geli li han tallat les ales; l'han maltractat”, va declarar Magda Casamitjana, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Roses. Amb tot, es mostren convençuts que tant Nadal com Geli continuaran treballant pel PSC. “No és qüestiona l'enorme tasca que han fet i continuaran fent Nadal i Geli”, va assegurar Pere Casellas, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Figueres.

A pesar de lamentar-ho, tots ells acaten, amb més o menys convenciment, uns canvis que entenen que s'adiuen amb el nou perfil del líder del PSC, Pere Navarro. “Navarro necessita configurar un model amb cares noves per fer front als reptes de Catalunya”, exposa Josep Marigó, alcalde de Blanes i president del consell de federació del PSC a Girona, uns reptes d'entre els quals esmenta, com a probables, la dissolució del Parlament. “Es tracta de relleus que eren necessaris per adequar el grup parlamentari a la nova direcció“, diu Teresa Ferrés, l'alcaldessa de Palamós. Però, malgrat acceptar la decisió, molts consideren que els relleus de Nadal i Geli fan perdre poder al PSC gironí dins l'estructura del partit. “El PSC no es pot permetre renunciar al capital polític i els lideratges de Nadal i Geli, que són referents per a la militància de les comarques gironines”, sosté Pere Albó, vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols.“Em sap greu que la representació gironina minvi al capdavant del PSC”, va destacar Joan Bernat, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Lloret.

Perdem, de la primera línia, dues primeres espases amb visió catalana
Josep Marigó
alcalde de blanes i president del consell de FEDERACIÓ DEL PSC
Són relleus necessaris per adequar el grup parlamentari a la nova direcció
Maria Teresa Ferrés
alcaldessa de palamós
Em sembla lògic que la direcció faci canvis. I no crec que s'hagi relegat el sector catalanista
Iolanda Pineda
senadora i exalcaldessa de salt
El PSC no es pot permetre renunciar a capital polític ni als lideratges de Nadal i Geli
Pere Albó
vicealcalde de st feliu de guíxols
No tinc cap dubte que tant Nadal com Geli continuaran treballant pel PSC
Pere Casellas
portaveu del psc a l'ajuntament de figueres
El que em preocupa ara és que la societat catalana torni a veure el PSC com un partit útil
Juli Fernández
primer secretari del psc a girona
El PSC ha de deixar clar que és un partit socialdemòcrata i federalista
Albert Bramon
primer secretari del psc a la garrotxa
El sector catalanista queda molt arraconat. I Girona perd pes dins del partit. Estic trista
Magda Casamitjana
portaveu del psc a l'ajuntament de roses
Hi ha hagut un recanvi i s'ha de veure si l'acció del grup parlamentari canvia
Pia Bosch
PORTAVEU del psc A L'AJUNTAMENT de girona

Mirant cap al futur

Juli Fernández, primer secretari del PSC a les comarques gironines, considera que els canvis introduïts per la direcció del partit, que va titllar del tot “respectables”, tenen com a objectiu que “la societat catalana torni a veure el PSC un partit útil”. Tot i reconèixer que amb la decisió de Navarro els socialistes gironins perden poder dins del partit, ressalta que aquesta pèrdua de pes ja es va produir durant el congrés nacional. “Més enllà de la pèrdua de pes en clau gironina, el que em preocupa és com recuperar la utilitat per al partit”, va subratllar. I creu que ni Nadal ni Geli no han estat encara “amortitzats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.