Política

Govern i Parlament criden a aprofitar la Diada per afirmar Catalunya com a nació i país

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, subratlla les circumstàncies posen de manifest que aquest no és un 11 de Setembre qualsevol

L'acte central a la Ciutadella tindrà la defensa del català com a fil conductor

El portaveu del govern i secretari general de la presidència, Francesc Homs, i el vicepresident primer del Parlament, Lluís Maria Corominas, han presentat aquest dimecres el programa dels actes de la Diada, que les dues institucions organitzen conjuntament, i que volen que sigui una jornada d'afirmació nacional que demostri dins i fora “què és” Catalunya. Homs ha fet una crida a aprofitar l'“aparador” que suposa la Diada a nivell internacional perquè Catalunya s'afirmi com a país i com a nació.

“Ens observarà molta gent de fora, probablement alguns amb aquest somriure sorneguer de mirar a veure què fan els catalans, però hem d'aprofitar el que serà aquest aparador per demostrar el que som, el que pensem i com ens afirmem com a nació i com a país, cadascú amb els matisos que vulgui posar”, ha subratllat.

El portaveu ha afegit que les circumstàncies col·lectives dels catalans posen de manifest que aquest no és un Onze de Setembre més i ha demanat que totes les activitats de la jornada siguin una “mostra col·lectiva d'una manera de fer, d'un tarannà, el d'aquest país, que combina afirmació nacional, contundència en els plantejaments i una expressió pacífica, democràtica i festiva a l'hora d'exercir aquests plantejaments”.

L'acte central de la Ciutadella tindrà el català com a fil conductor per reivindicar la llengua pròpia davant de les “agressions” d'Espanya i serà conduït per la periodista Mònica Terribas. El dramaturg i director teatral Joan Olllé serà de nou el responsable de la direcció escènica.

En relació a la possible absència de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, el portaveu del Govern ha recordat que la Diada Nacional va ser la primera llei que va aprovar el Parlament per unanimitat, i des d'aleshores no ha faltat mai ningú. “Fora bo que tothom pogués participar en tots els actes que s'organitzen”, ha desitjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.