Política

Una marea verda davant del Parlament simbolitzarà els anhels d'independència

Una consulta a mà alçada tancarà la marxa per fer visible el suport popular a l'estat propi

El Punt Avui publica des d'avui fins a l'Onze la butlleta verda oficial

El verd, el color del sí, el de l'esperança, serà el protagonista de la part final de la manifestació sobiranista de la Diada. Per visualitzar l'anhel popular d'un estat català, els organitzadors han pensat a plantejar des de l'escenari diverses qüestions en aquest sentit –encara no se sap quantes, ni quines exactament–, un cop la capçalera arribi al final, a l'avinguda del Marquès de l'Argentera. L'objectiu és que, simbòlicament, mostrant les seves butlletes verdes a mà alçada, els assistents conformin la fotografia d'una gran marea verda, i amb aquesta una presa de posició pública gegantina que il·lustri el suport majoritari que les enquestes oficials ja indiquen que l'estat propi té entre els catalans. “Volem que es visualitzi la voluntat de llibertat del poble de Catalunya, així que quin millor escenari que la porta del Parlament?”, exposava ahir Ferran Civit, un dels coordinadors de la marxa.

L'ANC ha promogut amb aquest objectiu l'edició de milers de butlletes amb el lema Independència i el logotip de l'entitat, que diversos mitjans de comunicació de premsa escrita –tant d'àmbit nacional com comarcal– lliuraran els pròxims dies als lectors. L'edició en paper d'El Punt Avui ja ho fa des d'avui, i la publicarà cada dia fins al mateix Onze de Setembre. Com a alternativa, l'ANC anima a adquirir qualsevol cartolina de color verd en llibreries o quioscos.

Un cop feta la votació, una delegació de l'entitat serà rebuda al Parlament per la seva presidenta, Núria de Gispert, a qui expressarà la voluntat referendada al carrer d'iniciar un procés vers l'estat propi. A més, ha enviat cartes personals a tots els diputats per demanar-los que ocupin els seus escons perquè els puguin exposar igualment la demanda. Per acabar la marxa, la delegació tornarà a l'escenari per explicar el resultat de la reunió.

LA XIFRA

6
dies
, fins a la Diada, publicarà El Punt Avui la butlleta verda de la manifestació per poder-hi votar per l'estat propi.

Unes anticipades farien variar el full de ruta a l'ANC

“I l'endemà de la Diada, què passarà?”, és la pregunta del milió que van fer ahir a l'ANC en la presentació de la marxa. “Ens reunirem i decidirem què fem”, va intentar escapolir-se, d'entrada, la seva presidenta, Carme Forcadell. Ella mateixa, però, va admetre que en el full de ruta que van aprovar en la seva constitució, el 10 de març, figura la idea clara que l'Onze de Setembre sigui el veritable inici, i no el final, de la reivindicació, per a la qual cosa tenen plantejada la convocatòria, junt amb els ajuntaments adherits a l'Associació de Municipis per la Independència, d'una consulta oficial per la independència, a escala local. Forcadell, però, ja admetia ahir que el possible escenari d'unes eleccions anticipades obligaria l'ANC a “dissenyar una altra estratègia”. Temps al temps...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.