Política

Mesures especials per garantir la mobilitat en la Diada de Catalunya

L'Ajuntament de Barcelona preveu diferents mesures especials com reforçar 4 línies de metro o alterar el recorregut de trànsit d'unes 40 línies d'autobús

Les restriccions de trànsit al centre de la ciutat afectaran tant els vehicles privats com el transport públic

L'Ajuntament de Barcelona té previstes diferents mesures especials, com reforçar quatre línies de metro o alterar el recorregut de trànsit d'unes quaranta línies d'autobús, per garantir la mobilitat a la ciutat durant dimarts que ve, Diada Nacional de Catalunya. Concretament, a través d'un comunicat, l'ajuntament demana als ciutadans que es vulguin desplaçar fins al centre de la ciutat, on a la tarda estan previstes dues manifestacions massives, que ho facin a peu o amb el subterrani.

A partir de les quatre de la tarda, es reforçaran amb trens addicionals les línies 1, 2, 3 i 4 del metro, amb estacions en la part baixa de l'Eixample i Ciutat Vella. També davant l'elevada afluència de gent que es preveu, es recomana evitar estacions com les de Catalunya (L1 i L3) i Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i utilitzar com alternatives les de Diagonal (L3 i L5), Universitat (L1 i L2), Girona (L4) o Liceu (L3).

L'Ajuntament informa que les afectacions de restriccions de trànsit al centre afectaran tant els vehicles privats com el transport públic. En aquest sentit, adverteix que les alteracions de recorregut “seran importants” en unes quaranta línies d'autobusos que travessen el centre de la ciutat o voregen el parc de la Ciutadella, entre les 17 i les 21 hores.

D'altra banda, davant la previsió de l'arribada d'un important nombre d'autocars provinents de comarques, l'Ajuntament recorda que permetrà de manera “excepcional” l'aparcament d'aquests vehicles en els carrils drets de circulació de diferents carrers de l'Eixample.

A aquells que vinguin del nord, els suggereix que estacionin al Fòrum i l'avinguda Litoral i als que entrin pel sud de la ciutat se'ls indica que podran fer-ho a l'entorn de Montjuïc i del Camp Nou.

Un altre servei que es veurà afectat és el de Bicing, ja que funcionarà en el seu horari habitual, però algunes estacions del centre estaran tancades durant el dia i fins que acabin els principals actes de la Diada.

Per la seva part, davant el possible col·lapse que es pot produir en una congregació de grans dimensions, la Generalitat demana un ús racional dels dispositius mòbils. Així, aconsella reduir l'enviament d'imatges i materials audiovisuals a través de la xarxa, arribar a un lloc amb Wi-fi o a casa per publicar els continguts sobre la manifestació, i en cas d'una emergència, recordar que la telefonia fixa garanteix una millor comunicació amb el 112.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.